15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λαγκάρντ: Xαιρετίζει την «ταχεία αντίδραση» των ελβετικών αρχών

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT), Κριστίν Λαγκάρντ, χαιρέτισε την «ταχεία αντίδραση» των ελβετικών αρχών, που διευκόλυναν την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS λέγοντας ότι οι αποφάσεις «θα συμβάλουν στην αποκατάσταση των όρων ευταξίας της αγοράς».

Οι αποφάσεις αυτές θα επιτρέψουν επίσης την διαφύλαξη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, προσθέτει στην ανακοίνωσή της η Κριστίν Λαγκάρντ τονίζοντας ότι «ο τραπεζικός τομέας της ευρωζώνης είναι ανθεκτικός, με στέρεες θέσεις ως προς την κεφαλαιοποίηση και την ρευστότητα».

Statement by ECB President Christine Lagarde https://t.co/eOjI4tBRPz pic.twitter.com/3KeymqdfVr

— European Central Bank (@ecb) March 19, 2023

Το deal

Σημειώνεται πως η συμφωνία εξαγοράς της  Credit Suisse Group AG από την UBS, ανακοινώθηκε και επίσημα από την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας, φέρνοντας αίσιο τέλος στο οικονομικό θρίλερ των τελευταίων ημερών.

Σε συνέντευξη Τύπου, οι ελβετικές αρχές τόνισαν πως η UBS θα αναλάβει την Credit Suisse για να βοηθήσει στη διάσωση της πληττόμενης τράπεζας. «Με την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS, βρέθηκε μια λύση για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και την προστασία της ελβετικής οικονομίας σε αυτήν την εξαιρετική κατάσταση», ανέφερε ο επικεφαλής της ελβετικής κεντρικής τράπεζας.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις το κόστος εξαγοράς ανέρχεται στα 3 δισ. δολάρια.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό