15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λαγκάρντ: Δεν είναι προαποφασισμένες οι αυξήσεις επιτοκίων

Ειδήσεις Ελλάδα

«Το υψηλό επίπεδο αβεβαιότητας καθιστά ακόμα πιο σημαντική τη λήψη των αποφάσεων για τα επιτόκια, με βάση τα εισερχόμενα δεδομένα», επισήμανε η Λαγκάρντ στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.  
 

Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη παραμένει πολύ υψηλός, αλλά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα λάβει τις μελλοντικές αποφάσεις για τα επιτόκια στηριζόμενη στα δεδομένα που θα ανακύψουν, διευκρίνισε τη Δευτέρα η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

«Το υψηλό επίπεδο αβεβαιότητας καθιστά ακόμα πιο σημαντική τη λήψη των αποφάσεων για τα επιτόκια, με βάση τα εισερχόμενα δεδομένα», επισήμανε η Λαγκάρντ στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.   Η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης την Πέμπτη, αλλά δεν έδωσε κάποια διευκρίνιση για το μελλοντικό επίπεδο των επιτοκίων. 

Σύμφωνα με το Reuters, η Κριστίν Λαγκάρντ σημείωσε ακόμα ότι οι μισθολογικές πιέσεις αυξάνονται, καθώς οι εργαζόμενοι προσπαθούν να ανακτήσουν ένα μέρος της αγοραστικής τους δύναμης. 

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι τα επιτόκια παραμένουν το βασικό εργαλείο που έχει στη διάθεσή της η ΕΚΤ για τον καθορισμό της νομισματικής της πολιτικής.  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό