35.5 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Λίβερπουλ – Άρνολντ: Η… πληγή στην άμυνα των Reds

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Λίβερπουλ είναι στο -14, ο Κλοπ γελάει όταν ακούει…. μάχη τίτλου και παίκτες – κλειδιά, όπως ο Άρνολντ καταρρέουν!

Το ποδόσφαιρο όσο κλισέ και ακούγεται δεν είναι ένα απλό παιχνίδι. Μία ομάδα είναι ένας μεγάλος και πολύπλοκος οργανισμός. Μία λανθασμένη λειτουργία σε ένα κομμάτι του μπορεί να έχει μεγάλες επιπτώσεις.

Πολλά πράγματα μπορεί να συνδέονται μεταξύ τους. Σχεδόν τίποτα δεν είναι ανεξάρτητο. Ο Κλοπ πρέπει να είναι σε μία τέτοια κατάσταση όπου βλέπει να του προκύπτουν συνέχεια προβλήματα από εδώ και από εκεί. Πράγματα που τον δυσκολεύουν. Είναι σαν να υπάρχουν τυφλοπόντικες που του δημιουργούν διαρκώς… τρύπες.

Αλλά ας ξεκινήσουμε με το πιο προφανές θέμα. Την περίπτωση του Αλεξάντερ Άρνολντ. Μία περίπτωση που είναι σαν… αίνιγμα. Ένα θέμα που συζητιέται διαρκώς.

Από τη μία ο Άρνολντ θεωρείται μία ιδιοφυΐα της γενιάς του. Ο Σάουθγκεϊτ θα πρέπει να… τιμωρηθεί που δεν τον είχε διαλέξει για την Εθνική. Από την άλλη υπάρχει η θεώρηση πως ο Αγγλος μπακ ποδοσφαιρικά δεν είναι κάτι τόσο λαμπερό όσο θέλει να φαίνεται.

Gabriel Martinelli is a World Class LWF. Bukayo Saka is a World Class RWF. Martin Ødegaard is World Class AM. What a Team. We are feasting this season. pic.twitter.com/pnzAq1Yc9L

— O M O O L O K U N E S I N (@Crisp_Lord) October 9, 2022

Κάπου ανάμεσα σε αυτές τις ακραίες απόψεις υπάρχει η πραγματικότητα. Ο Άρνολντ είναι ένας εξαιρετικός επιθετογενής μπακ και ένας από τους κορυφαίους της Premier. Αμυντικά όμως όταν έχει έναν γρήγορο επιθετικό μπορεί να αποδειχθεί ευάλωτος. Αρκετοί θεωρούν τους Ρις Τζέιμς και Κάιλ Γουόκερ αρκετά καλύτερους σε αυτό το σκέλος.

Η Λίβερπουλ έχει πάρει πολύ καλά επιθετικά στοιχεία από τον Άρνολντ. Με ένα αγωνιστικό σχέδιο που τον ωθεί στο να παίζει περισσότερο μπροστά παρά πίσω. Είναι κάτι που μπορεί να το κάνει. Που μπορεί να το υποστηρίξει, καθώς μπορεί να αγωνιστεί με ένταση παρά το πρέσινγκ των αντιπάλων.

Όταν όμως τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά όπως τη σεζόν 2020-2021 ο Αλεξάντερ Άρνολντ έχει πρόβλημα με τις μπαλιές στην πλάτη του. Ο Κλοπ θα μπορούσε να του ζητά να αμύνεται με βάθος όμως δεν είναι βέβαιο πως αυτό θα αποδώσει. Ο Σάουθγκεϊτ για αυτούς ακριβώς τους λόγους φαίνεται πως προτιμά άλλα δεξιά μπακ.

Η πίεση που δέχεται ο Άρνολντ

Ο 24χρονος άρχισε να δέχεται όλο και πιο μεγάλη πίεση, καθώς οι αντίπαλοί του κατάλαβαν το που… χώλαινε και άρχισαν να στοχεύουν πάνω σε αυτό. Μάλιστα άρχισε να χάνει και την αυτοπεποίθησή του. Η φάση του 2ου γκολ της Άρσεναλ από την πλευρά του με τη Λίβερπουλ ήταν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Η μετάβαση της Άρσεναλ από την άμυνα στην επίθεση ήταν ιδανική, όμως η Λίβερπουλ σε αυτή τη φάση έχασε τα… πάντα. Τη σωστή δομή της, αλλά και το να αμυνθεί σωστά σε μία κόντρα, όταν χάνεται η κατοχή της μπάλας.

Όμως η πτωτική πορεία του Άρνολντ δεν είναι μόνο από την κριτική των media, το ότι χάνει την πίστη στις δυνατότητές του και στις κακές αποφάσεις του. Είναι πως όλη η δεξιά πλευρά της Λίβερπουλ δεν λειτουργεί όπως παλιά. Ο Χέντερσον είχε το θέμα τραυματισμού του. Μεγάλα ερωτήματα υπάρχουν ακόμα και για τον Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος έχει μόλις 6 γκολ στο Πρωτάθλημα σε ανοιχτό παιχνίδι από τότε που γύρισε από την Εθνική του και το Copa Africa.

Ο Αλεξάντερ Άρνολντ δεν έχει την καλή φόρμα που είχε κάποτε. Όπως και οι εσωτερικές αλλαγές σε επίπεδο προσώπων στο ρόστερ αλλά κα την 11άδα δεν έχουν βοηθήσει. Η έλευση του Νούνιες μεταξύ άλλων δεν άλλαξε κάτι δραστικά.

Σαλάχ… αγνοείται

Πριν βρεθεί στην Εθνική του πέρυσι ο Σαλάχ είχε μέσο όρο 3,9 σουτ ανά αγώνα. Φέτος έχει μέσο όρο 2,9 σουτ. Πολύ απλά δεν πατάει περιοχή όπως παλιά και δεν έχει την απαιτούμενη βοήθεια από τα πλάγια του Άρνολντ.

Ο Σαλάχ ακούμπησε 27 φορές τη μπάλα με την Άρσεναλ έχοντας μόλις μόλις σουτ και μετά στο 69′ έγινε αλλαγή. Μπορεί να κάνει κάτι ο Κλοπ πάνω σε αυτά; Ο Λουίς Ντίας είναι τραυματίας, ο Νούνιες δεν βοηθάει ανάλογα και η επιθετική αποτελεσματικότητα ολόκληρης της δεξιάς πλευράς έχει πέσει για τα καλά. Ένας παίκτης που είχε σκοράρει 118 γκολ πρωταθλήματος σε πέντε σεζόν πλέον έχει μόνο δύο τέρματα σε οκτώ αγώνες στο Πρωτάθλημα.

Και από τη στιγμή που η Λίβερπουλ είναι 14 πόντους πίσω από την κορυφή τα προβλήματα και τα κενά μεγαλώνουν. Θα καταφέρει να μπει ξανά στο κόλπο της διεκδίκησης του τίτλου; «Αν συμβεί κάποιο θαύμα τους επόμενους μήνες ξαφνικά επειδή όλοι οι άλλοι αρχίσουν να χάνουν όλα τους τα παιχνίδια και εμείς αρχίζουμε να κερδίζουμε. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε, τότε θα είμαστε πάλι στη μάχη» τονίζει ο Γερμανός τεχνικός.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό