22.3 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Λίβανος: Νέα πλήγματα του Ισραήλ κατά στόχων της Χεζμπολάχ

Ειδήσεις Ελλάδα

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα νέα αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, την επομένη ενός πολύνεκρου βομβαρδισμού εναντίον της λιβανικής ισλαμιστικής οργάνωσης στην πρωτεύουσα Βηρυτό.

«Οι IDF ανακοινώνουν ότι πραγματοποιούν κύμα αεροπορικών επιδρομών εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Δεν δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες» τονίζουν οι Times of Israel.

ترجمة قدس| مشاهد توثق الهجوم الصــاروخي من جنوب لبنان، في سماء «كفار بلوم» في سهل الحولة شمال فلسطين المحتلة. pic.twitter.com/gYWyVnjoUP

— شبكة قدس الإخبارية (@qudsn) September 21, 2024

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση στην Βηρυτό

Την ίδια ώρα η τραγική λίστα των νεκρών μετά την επίθεση που εξαπέλυσε την Παρασκευή το Ισραήλ στη Βηρυτό ολοένα και μεγαλώνει. Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών και επτά γυναικών δήλωσε ο Λιβανέζος υπουργός Υγείας.

Για αυτό το λόγο ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν δήλωσε ότι το Ισραήλ διαπράττει «ξεδιάντροπα εγκλήματα» κατά παιδιών και όχι κατά ενόπλων. Επιπρόσθετα η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο δεύτερου στελέχους της στον ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό.

Το κίνημα, που πρόσκειται στο Ιράν, ανέφερε πως ο Άχμεντ Μαχμούντ Ουάχαμπι διοικούσε ως τις αρχές της χρονιάς επιχειρησιακή μονάδα της επίλεκτης δύναμης Ραντουάν του στρατιωτικού της βραχίονα. Η μονάδα αυτή δρα για να υποστηρίξει τη Χαμάς, το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα σε πόλεμο με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου 2023.

Υπενθυμίζουμε ότι ήδη έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος του Ιμπραήμ Ακίλ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της δύναμης Ραντουάν.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό