29.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία για οκτώ δηλώσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Δείτε αναλυτικά ποιες είναι

Μια σειρά από προθεσμίες υποχρεώσεων των φορολογούμενων προς την ΑΑΔΕ λήγει σήμερα Παρασκευή 31 Μαΐου και όσοι τις έχουν αμελήσει έως τώρα καλό είναι να σπεύσουν.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, στις 31 Μαΐου λήγει η διορία για 8 δηλώσεις που είναι οι εξής:

Δήλωση ΦΠΑ: Λήγει η διορία που είχαν στη διάθεση τους οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες για δήλωση των στοιχείων ΦΠΑ Απριλίου. Στη δήλωση ΦΠΑ εμφανίζονται προσυμπληρωμένοι κωδικοί με ποσά βάσει των δεδομένων που διαβιβάζονται στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ και του χαρακτηρισμού αυτών.

Ειδικός φόρος Ακινήτων: Τέλος χρόνου και για τις δηλώσεις Ειδικού Φόρου Ακινήτων (Ε.Φ.Α.) Νομικών Προσώπων για το 2024, κατόπιν παράτασης που δόθηκε από τις 20 του μηνός στις 31. Σημειώνεται πως υπόχρεοι δήλωσης είναι νομικά πρόσωπα και οντότητες που κατέχουν και εκμεταλλεύονται ακίνητα.

Δήλωση φόρου μερισμάτων και bonus, για την οποία υποχρεούνται βαρύνονται μέτοχοι, εταίροι, στελέχη ΔΣ εταιρειών κλπ.

Δήλωση απόδοσης Παρακρατούμενων και Προκαταβλητέων Φόρων από Μισθωτή Εργασία και Συντάξεις, από Αμοιβές Επιχειρηματικής Δραστηριότητας καθώς και από Μερίσματα, Τόκους και Δικαιώματα.

Δήλωση απόδοσης του τέλους ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση, το οποίο σε μηνιαία βάση αφορά ξενοδοχειακά καταλύματα, ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια ή διαμερίσματα και υπόχρεοι είναι μόνο επιτηδευματίες.

ΕΝΦΙΑ: Η 31η Μαΐου είναι και η τελευταία ημέρα κατά την οποία έχουν προθεσμία οι ιδιοκτήτες ακινήτων να καταβάλουν την δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Δήλωση απόδοσης του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων και του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων: Το τέλος διαμονής παρεπιδημούντων και το τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων υποβάλλεται εμπρόθεσμα μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τον μήνα ή το τρίμηνο αναφοράς, για τα πρόσωπα που τηρούν βιβλία Γ’ ή Β’ κατηγορίας αντίστοιχα. Για τους μη υπόχρεους σε υποβολή δήλωσης ΦΠΑ, η εμπρόθεσμη υποβολή του τέλους είναι μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από το τρίμηνο αναφοράς.

Δηλώσεις μίσθωσης ακινήτων: Με την υποβολή της συγκεκριμένης δήλωσης εκδίδεται η «απόδειξη υποβολής δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας». Η δήλωση υποβάλλεται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την έναρξη της μίσθωσης ή την τροποποίησή της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό