20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λέκκας ΣΚΑΪ Κρήτη: Γιατί δεν λέμε με βεβαιότητα πως ήταν ο κύριος σεισμός

Ειδήσεις Ελλάδα

Υποβαθμισμένη είναι η μετασεισμική ακολουθία της ισχυρής δόνησης των 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Ο καθηγητής που μετέβη στον Ξηρόκαμπο Σητείας, τόνισε ότι η ακολουθία δεν περιλαμβάνει τους σεισμούς που θα επιθυμούσαν οι ειδικοί με μετασεισμούς μεγάλους από 5,2 έως 5,6 Ρίχτερ.

Πρόσθεσε ότι κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι η χθεσινή δόνηση ήταν ο κύριος σεισμός καθώς δεν υπάρχουν πολλά ιστορικά δεδομένα.

To view this please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that
supports HTML5

Όπως είπε, ότι ακόμα και στην ακραία περίπτωση που γίνει σεισμός ίδιου ή και μεγαλύτερου μεγέθους, η ενέργεια που θα παραχθεί δεν θα κατευθυνθεί προς την Κρήτη αλλά προς το λιβυκό πέλαγος.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ τόνισε ότι ο σεισμός των 6,3 Ρίχτερ δεν προήλθε από το ελληνικό τόξο που περνά νότια της Κρήτης και με κατεύθυνση ανατολή – δύση, αλλά από ρήγμα το οποίο είναι εγκάρσιο στο ελληνικό με κατεύθυνση «περίπου» βορράς – νότος.

Αυτά τα ρήγματα, εξήγησε ο κ. Λέκκας δίνουν αρκετά μεγάλους σεισμούς. Δεν μπορεί να εκτιμηθεί το ακριβές μέγεθος των σεισμών που μπορεί να προκαλέσουν καθώς βρίσκεται σε θαλάσσιο χώρο και δεν μπορούν να υπολογιστούν όλα τα χαρακτηριστικά του, που θα μπορούσαν να υπολογιστούν αν ήταν στη στεριά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό