22.3 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

«Λέγεται Istanbul, Κωνσταντινούπολη μόνο στα όνειρά σας»: Τουρκικές αντιδράσεις σε ποστ του ΠΑΟΚ

Ειδήσεις Ελλάδα

«Αναβρασμός» υπάρχει στα τουρκικά Μέσα και στα social media, έπειτα από ένα ποστάρισμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ετοιμάζεται για την μεγάλη πρεμιέρα του στη League Phase του Europa League, απέναντι στη Γαλατασαράι εκτός έδρας (25/09, 22:00, Cosmote Sport 2HD).

Έτσι, στον επίσημο λογαριασμό στο Instagram, ανέβηκε μία φωτογραφία του Στέφαν Σβαμπ που φωτογραφίζεται με φίλους του ΠΑΟΚ, με τη λεζάντα να αναφέρει «Road to Constantinopole», δηλαδή, «ο δρόμος προς την Κωνσταντινούπολη», αναφορικά με το ταξίδι και τη διαδρομή της ομάδας.

Αυτή η λεζάντα εξόργισε τους Τούρκους, οι οποίοι άρχισαν να «βομβαρδίζουν» το ποστ στα social media, αναφέροντας η πόλη στα αγγλικά γράφτηκε ως «Constantinopole» και όχι «Istanbul», όπως οι ίδιοι ήθελαν!

Η «Fanatik», η κορυφαία αθλητική ιστοσελίδα στην Τουρκία, περιέγραψε ως «σκανδαλώδη» τη δημοσίευση από τον ΠΑΟΚ στον τίτλου του κειμένου της! Τα σχόλια, παράλληλα, στην αρχική δημοσίευση του ΠΑΟΚ αμέτρητα από Τούρκους οπαδούς, οι οποίοι έστειλαν φωτογραφίες του Κεμάλ Ατατούρκ, εικόνες της Αγιάς Σοφιάς ως τζαμί, τουρκικές σημαίες και τη φράση «Allah u Ekber», που μεταφράζεται ως «Ο Αλάχ είναι μεγάλος».

Μερικά ακόμη χαρακτηριστικά σχόλια των Τούρκων οπαδών κάτω από το ποστάρισμα του ΠΑΟΚ αναφέρουν τα εξής: «Κωνσταντινου… τι; Ζείτε στο 1452; Λέγεται Istanbul!» και «Κωνσταντινούπολη μόνο στα όνειρά σας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό