16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λάθος αλλαγή στο Toyota GR Yaris μέσα στο Nurburgring και έσπασε ο κινητήρας

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Robert Mitchell, ιδιοκτήτης της Apex Nurburg, καθώς έγραφε γύρους πίσω από το τιμόνι του GR Yaris στο Nurburgring έκανε μια λάθος αλλαγή, με αποτέλεσμα να καταστρέψει τον κινητήρα του ιαπωνικού hot hatch. Πιο συγκεκριμένα, ο Mitchell κατέβασε από 5η σε 2η σχέση, αντί για 4η, στο κιβώτιο, ένα λάθος που στη γλώσσα των petrolheads είναι γνωστό ως money-shift.

Ο Mitchell κατάλαβε αμέσως το λάθος του και ξαναπάτησε το συμπλέκτη, όμως o 1.600άρης κινητήρας του GR Yaris είχε είδε περιστραφεί αρκετά πάνω από το όριο στροφών.
Όπως θα τον δεις να περιγράφει τη στιγμή στο παραπάνω , ο Mitchell προς στιγμήν νόμισε ότι δεν συνέβη κάποια σοβαρή μηχανική βλάβη, καθώς ο κινητήρας φαινόταν να λειτουργούσε κανονικά, ενώ δεν είχε ανάψει κάποιο λαμπάκι στον πίνακα οργάνων.1Έτσι, συνέχισε για πέντε ακόμα γρήγορους γύρους στην διάσημη γερμανική κόλαση, κάτι που μεταφράζεται σε 100+ χλμ., και αργότερα επέστρεψε σπίτι του, χωρίς κάποιο εμφανές πρόβλημα. Ωστόσο, την επόμενη μέρα πήγε με το GR Yaris του στην πίστα, αλλά κατάλαβε από τον πρώτο γύρο ότι ο κινητήρας του ιαπωνικού μοντέλου δεν είχε δύναμη, ενώ εμφάνιζε συχνά πειράκια και διακοπές.2Μετά, ο κινητήρας έσβησε εντελώς, και όταν άνοιξε τον κινητήρα στις εγκαταστάσεις της Apex, διαπίστωσε ότι ο πρώτος κύλινδρος δεν είχε καθόλου συμπίεση. Καληνύχτα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό