30.6 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Ξημερώματα στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ για τα νέα λεωφορεία

Ειδήσεις Ελλάδα

Πρωινή επίσκεψη, λίγο μετά τις 6 το πρωί, πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ.

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στον στόλο των ηλεκτρικών λεωφορείων από τον αρμόδιο υπουργό κ. Σταϊκούρα και τον υφυπουργό κ. Οικονόμου. Βρέθηκε επίσης στο εσωτερικό ενός λεωφορείου όπου και συνομίλησε με έναν οδηγό. «Μπαίνω με το δεξί» είπε καθώς ανέβαινε στο λεωφορείο.

«Δέσμευσή μας για καλύτερα και καινούρια ΜΜΜ»

«Σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να υλοποιήσουμε τη δέσμευσή μας για καλύτερα και καινούργια ΜΜΜ στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ήδη κυκλοφορούν τα πρώτα 250, 140 στην Αθήνα και 110 στη Θεσσαλονίκη, και έπονται πολλά περισσότερα, στην Αθήνα μέχρι το τέλος του 2025 θα υπάρχουν 900 λεωφορεία. Ο στόχος διπλός, αφενός να προχωρήσουμε στην αντικατάσταση των παλαιών με σύγχρονα και φιλικά στο περιβάλλον, με επαρκή κλιματισμό και προσβασιμότητα για τους πολίτες με αναπηρία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όσοι τα έχουν χρησιμοποιήσει διαπιστώνουν την αλλαγή στην ποιότητα της μετακίνησής τους. Χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και είναι απάντηση στον τρόπο διαχείρισης σημαντικών πόρων. Στόχος επίσης να αυξήσουμε και τη συχνότητα των δρομολογίων. Κάνουμε πράξη τη δέσμευση να δώσουμε έμφαση στα ΜΜΕ ξεκινώντας με τα λεωφορεία για τη βελτίωση συνολικά της ποιότητας της βιώσιμης αστικής κινητικότητας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόδειξη της έμφασης που δίνει η κυβέρνηση στην καθημερινότητα των πολιτών. είμαι σίγουρος ότι θα τηρηθούν από όλους τα χρονοδιαγράμματα ώστε οι πολίτες να δουν σύντομα μια ποιοτική αναβάθμιση στις μετακινήσεις τους» είπε σε δήλωσή του αμέσως μετά».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό