20.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση

Ειδήσεις Ελλάδα

«Ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση» ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, σημειώνοντας πως «ενδεχομένως ο πήχης της αυτοδυναμίας στην ενισχυμένη αναλογική να ανέβει». «Η ισχυρή κυβέρνηση της επόμενης ημέρας είναι προϋπόθεση για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας» ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. προσθέτοντας πως «κανείς δεν θα ήθελε μια οριακή κυβέρνηση».

«Η κάλπη είναι και πάλι άδεια. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να μεταβάλει την επιλογή του μέσα σε τέσσερις εβδομάδες. Μία σταθερή κυβέρνηση είναι προϋπόθεση για να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Αναφερόμενος στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα είπε ότι τον γεμίζει με ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη την επόμενη ημέρα. «Προφανώς σε μία τετραετία όταν εκατοντάδες στελέχη σε κυβερνητικές θέσεις ασκούν εξουσία θα υπάρχουν και φαινόμενα αλαζονείας και λάθη, αλλά διορθώνονται. Επιμείναμε σε διαφορετικό υπόδειγμα πολιτικής. Πιστεύω και το επιτελικό κράτος λειτούργησε σε αυτή την κατεύθυνση, γιατί έθετε στόχους και απαιτούσε λογοδοσία», συνέχισε.

«Εμείς στη Ν.Δ. δεν έχουμε αγαπημένους και κομμένους από τα κανάλια. Εμπιστευόμαστε όλα τα στελέχη μας» επισήμανε σε άλλο σημείο τη συνέντευξης.

Υπογράμμισε ακόμη πως δεν ήταν ποτέ πρόθεσή του να προχωρήσει σε συνταγματικές αλλαγές μόνος του: «Υπάρχει ένα συνταγματικά καθορισμένο όριο, των 180 βουλευτών, για τη συνταγματική αναθεώρηση. Θεωρώ ότι πρακτικά είναι ανέφικτος στόχος και δεν θα ήταν ποτέ πρόθεσή μου να προχωρήσω σε συνταγματικές αλλαγές μόνος μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το πρόγραμμα της ΝΔ τόνισε πως εστιάζει στην αναβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων και στα θέματα που απασχολούν τους νέους. Είπε ότι η Ν.Δ. ήταν μπροστά και στη νεολαία στις εκλογές. «Οι νέοι δεν είναι καύσιμη ύλη στη μυλόπετρα του λαϊκισμού. Κάποιοι τους έβλεπαν έτσι», επισήμανε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση»

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε πως «μία ώριμη δημοκρατία χρειάζεται και μία αξιόπιστη αντιπολίτευση» και καταλόγισε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «απέτυχε και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση».

«Δικό μου μέλημα είναι να ξαναγυρίσω όλη την Ελλάδα. Θα μιλήσω το απόγευμα στο Περιστέρι. Τι έγινε στις λαϊκές συνοικίες; Στήριξαν με πρωτόγνωρα ποσοστά τη Ν.Δ.. Γιατί το Πέραμα στήριξε τη Ν.Δ.; Γιατί βάλαμε σε τάξη τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη», σημείωσε.

Σφοδρή κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε σφοδρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ και στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος όπως είπε «περίπου κοπιάρει» τον Αλέξη Τσίπρα.

«Αυτό που βλέπω σήμερα από το ΠΑΣΟΚ είναι ένας λόγος που μοιάζει πολύ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Ανδρουλάκης – αν δεν τον άκουγα, αν διάβαζα μονο αυτά που έλεγε – πολλές φορές θα πίστευα ότι περίπου κοπιάρει τον κ. Τσίπρα» σημείωσε.

«Τουλάχιστον η χθεσινή του ομιλία ήταν μία κλασική αντινεοδημοκρατική ομιλία, με ρηχό πολιτικό λόγο» σχολίασε για τα όσα είπε ο κ. Ανδρουλάκης στην Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος.

«Αν νικήθηκε κάτι στην κάλπη είναι αφενός η τοξικότητα και η χυδαιότητα, από την άλλη ηττήθηκε η ρηχότητα και η κενότητα» είπε, προσθέτοντας πως «ο λόγος του ΠΑΣΟΚ είναι όχι απλά ξύλινος, δεν υπάρχει τίποτε ουσιαστικό πίσω από τον λόγο του ΠΑΣΟΚ».

«Εφόσον ο λαός με εμπιστευθεί θα επιδιώξω συνάντηση με τον Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ»

Για την εκλογική νίκη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα τον καλέσει σήμερα να τον συγχαρεί και να εκφράσει την ευχή του, η βελτίωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις να έχει συνέχεια. «Δεν έχω αυταπάτες. Σε κάθε περίπτωση εφόσον ο ελληνικός λαός με εμπιστευθεί και εκπροσωπήσω τη χώρα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ και θα επιδιώξω συνάντηση με τον κ. Ερντογάν. Είναι πραγματικά σημαντικό ότι για πολλούς μήνες είχαμε μειωμένη δραστηριότητα στο Αιγαίο. Έχουμε συναντηθεί πολλές φορές. Θα είναι και ευκαιρία να θέσω το πλαίσιο. Έχουμε μια διαφορά, της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών και της υφαλοκρηπίδας», πρόσθεσε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό