23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κ. Καραμανλής: Σε καμία περίπτωση δεν θα σταματήσουν τα Μέσα Μεταφοράς

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη διπλή κρίση, του κορωνοϊού και του μεταναστευτικού, μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, επισημαίνοντας τη σημασία και την ανάγκη για εθνική ενότητα,

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra» ο κ. Καραμανλής τόνισε πως «περνάμε διπλή κρίση, την υγειονομική του κορωνοϊού και τη μεταναστευτική, περνάμε και μια κρίση πολύ πολύ έντονα φυλάσσοντας τα σύνορα της χώρας μας που είναι και σύνορα της ΕΕ».

Εκτίμησε δε ότι η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός έχουν επιδείξει ψυχραιμία, γεγονός που δείχνει «οι Έλληνες έχουμε ωριμάσει μετά από μια 10ετή κρίση και μπορούμε και αντιμετωπίζουμε τέτοιες πολύ δύσκολες καταστάσεις με πολύ μεγαλύτερη ψυχραιμία θα έλεγα από άλλες χώρες, που η αλήθεια είναι ότι είναι πιο οργανωμένες από ότι είμαστε εμείς».

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό και τις προκλήσεις της Τουρκίας, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι η Άγκυρα προκαλεί συνοριακά επεισόδια σε μία δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα και όλες τις χώρες της Ευρώπης, ενώ η Ελλάδα όταν η Τουρκία είχε πληγεί από σεισμό είχε επιδείξει μία άλλη πολιτική βοήθειας στη γείτονα. Και τόνισε ότι «αυτή η διαφορά στην αντιμετώπιση της κρίσης και των προβλημάτων αποδεικνύει το πως αντιλαμβάνεται μία ευνομούμενη πολιτεία, μία σοβαρή χώρα όπως είναι η Ελλάδα τις ανθρωπιστικές αξίες και πως τις αντιλαμβάνεται μία χώρα η οποία υπό την ηγεσία ενός Προέδρου αλλοπρόσαλλου, αυτή τη στιγμή αποκλίνει από τον ευρωπαϊκό δρόμο».

Ερωτηθείς για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Καραμανλής εξέφρασε την άποψη ότι: «Όλοι δίνουμε εξετάσεις, τόσο στην Κυβέρνηση, τόσο στην αντιπολίτευση, τόσο εσείς οι δημοσιογράφοι που καλύπτετε τα γεγονότα, όλοι δίνουμε εξετάσεις σε μια πρωτοφανή κρίση». Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι η αντιπολίτευση, η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα θα επιδείξουν σύνεση τουλάχιστον σε αυτή την πολύ δύσκολη φάση.

Ο κ. Καραμανλής, απαντώντας σε μηνύματα τηλεθεατών, επεσήμανε ότι έχει δοθεί εντολή να μη διακόπτεται η υδροδότηση της ΕΥΔΑΠ λόγω καθυστέρησης πληρωμών αυτές τις ημέρες, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων με στόχο την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Παράλληλα, ανέφερε ότι τα Μέσα Μεταφοράς λειτουργούν κανονικά στις ώρες αιχμής. Επεσήμανε όμως ότι η κίνηση έχει μειωθεί, ειδικά στα λεωφορεία και στο τραμ, κάτω από το 50%. Εξήγησε επομένως ότι από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί – που είναι η ώρα αιχμής – και από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 8, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λειτουργούν κανονικά, προκειμένου να εξυπηρετηθούν εκείνοι που πρέπει να πάνε στις δουλειές τους. Εκ των πραγμάτων, τα δρομολόγια μειώνονται στις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχει παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα, διότι – για να το πούμε απλά – τα λεωφορεία και τα τραμ πηγαινοέρχονται άδεια. Αλλά, σε καμία περίπτωση δεν θα σταματήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Δε μπορεί σε μία πόλη σαν την Αθήνα, ακόμα και σε μία πόλη σε καραντίνα, να σταματήσουν να υπάρχουν κάποια ελάχιστα δρομολόγια ασφαλείας που πρέπει να πραγματοποιήσουν τα λεωφορεία. Εμείς έχουμε καταρτίσει ένα πρόγραμμα με τον ΟΑΣΑ και πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν πρέπει να συνωστίζεται μέσα στα λεωφορεία, κάτι που ως φαινόμενο δεν έχει παρατηρηθεί αυτή τη στιγμή ούτε στο Μετρό. Υπάρχει μία οδηγία από τον ΕΟΔΥ, τα λεωφορεία να είναι στο μισό της διαθεσιμότητας που έχουν, να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και μέχρι στιγμής όλα λειτουργούν καλώς», ανέφερε ο κ. Καραμανλής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό