20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κώστας Κρομμύδας: «Θα ήμουν πολύ διαφορετικός άνθρωπος αν δεν είχα πάρει αυτή την αγάπη»

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι γυναίκες αγαπούν να διαβάζουν τα βιβλία του Κώστα Κρομμύδα για τις ηρωίδες-πρότυπα που δημιουργεί.

Και ο ίδιος όμως στην ουσία τούς ανταποδίδει την αγάπη που εισπράττει. «Εχω πάρει πολλή αγάπη από τις γυναίκες. Από τη γιαγιά μου, τη μητέρα μου, τις αδερφές μου, τη γυναίκα μου, τις γυναίκες που έχω γνωρίσει στη ζωή μου, τις φίλες μου, την κόρη μου.

Νιώθω ότι θα ήμουν πολύ διαφορετικός άνθρωπος αν δεν είχα πάρει αυτή την αγάπη. Και κάπως θέλω να τους το ανταποδώσω. Με τις ηρωίδες μου ταυτίζονται συχνά πολλές γυναίκες και μου λένε ότι θα ήθελαν να είναι κι εκείνες τόσο δυναμικές.

Επιλέγω να είναι έτσι οι ηρωίδες μου γιατί θέλω να δώσω στις γυναίκες μια ανάσα αισιοδοξίας. Διαβάζοντας ένα βιβλίο μου μπορεί να πάρουν θάρρος, να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους ή πολύ απλά να αποφασίσουν να ζήσουν, γιατί ξεχνάνε να ζουν. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Ξεχνάμε να ζούμε τη στιγμή. Ζούμε νομίζοντας ότι έχουμε πολύ χρόνο.

Τόσο στο “Μια νύχτα ακόμη’ όσο και στην “Εβόρα” το μήνυμα είναι να μην αφήνεις κάτι για αύριο, γιατί δεν ξέρεις αν θα υπάρχει αύριο». Η μία γυναίκα της ζωής του είναι η σύζυγός του Μαρίνα Γιώτη, επιτυχημένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων. «Η Μαρίνα είναι καλλιτέχνις.

Γράφει και εικονογραφεί παιδικά βιβλία. Οταν κουβεντιάζουμε τις ιδέες μας, και έχουμε πολλές φορές και διαφωνίες, αυτό είναι πολύ δημιουργικό. Ακόμα κι όταν διαφωνούμε πλήρως. Νιώθω πολύ τυχερός που την έχω στη ζωή μου και νομίζω ότι έτσι νιώθει κι εκείνη, γιατί κι εγώ τη βοηθάω πολύ στις ιδέες της».

Η άλλη γυναίκα της ζωής του είναι η 14χρονη κόρη τους. «Θέλω να πιστεύω ότι νιώθει περήφανη για τους γονείς της, αλλά καμιά φορά δείχνει ότι βαριέται με όλες αυτές τις παρουσιάσεις. Ξέρει τα βιβλία μου απέξω και συχνά συμμετέχει στις συζητήσεις μας για τη δουλειά. Εχει άποψη ακόμα και για τα εξώφυλλα.

Της είπα την επόμενη ιστορία που θα γράψω και έχει ξετρελαθεί. Νομίζω ότι την έχει λατρέψει περισσότερο από κάθε άλλο μου βιβλίο. Ισως γιατί ξεκινάει με ένα πολύ νεαρό κορίτσι, που είναι πολύ κοντά στην ηλικία της».

Εμπνευση για τις ιστορίες του αντλεί από την καθημερινότητα, την ειδησεογραφία, από κάτι που άκουσε, από κάτι που είδε. «Υπάρχει πολλή έμπνευση εκεί έξω, αρκεί να ξέρεις να την τσιμπήσεις. Εγώ ρουφάω τα αληθινά πρόσωπα.

Από τη δουλειά μου ως ηθοποιός, έμαθα ναπαρατηρώ τους ανθρώπους και να φτιάχνω ιστορίες γι’ αυτούς. Η έμπνευση όμως για να γράψω ένα επόμενο βιβλίο έρχεται σαν ένα τσαφ, μια σπίθα που ανάβει μέσα στο κεφάλι μου. Και όταν γίνεται αυτό το τσαφ, ξέρώ ότι έχω μια ιστορία που θα γίνει το νέο μου μυθιστόρημά. Και τότε ξεκινάω να τη γράφω και κυριολεκτικά βυθίζομαι μέσα στο βιβλίο».

:Gala

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό