19.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κύπελλο Ελλάδας: Ραντεβού στο ΟΑΚΑ στις 21 Μαϊου για τον πέμπτο τελικό ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός! (s)

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ΠΑΟΚ χαμογέλασε στο θρίλερ του Φαλήρου με το γκολ του Τσόλακ.

Ο «Δικέφαλος» απέκλεισε τον Ολυμπιακό κι έκλεισε ραντεβού στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ο οποίος θα γίνει στις 21 Μαϊου στο ΟΑΚΑ. Όλοι οι τελικοί των δύο ομάδων στο παρελθόν, άλλωστε, έγιναν στην Αττική. Ο Παναθηναϊκός με τη δεύτερη νίκη του με 2-0 στην έδρα της Λαμίας, είχε κλείσει ήδη το ένα εισιτήριο για τον τελικό και περίμενε τους Θεσσαλονικείς ή τους Πειραιώτες.

Τελικά, θα βρει απέναντί του τον ΠΑΟΚ με τον οποίο έδωσε και τον τελευταίο του τελικό πριν οκτώ χρόνια! Σαν χθες, στις 26/4/14 με τον Μπεργκ να κάνει όργια, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ με 4-1 και πανηγύρισε το 18ο κύπελλο.

Έκτοτε, ο Παναθηναϊκός δεν πήγε τελικό έως την τρέχουσα σεζόν, ενώ ο ΠΑΟΚ πήγε σε τέσσερις, τρεις με την ΑΕΚ κι έναν με τον Ολυμπιακό και πανηγύρισε σε όλους. Οι τρεις, μάλιστα, έγιναν στο ΟΑΚΑ. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, λοιπόν, θα μονομαχήσουν για το τρόπαιο για πέμπτη φορά. Ο Παναθηναϊκός με τρεις νίκες έχει την προϊστορία με το μέρος του.

Αναλυτικά οι τελικοί ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός:

 

12 Ιουνίου 1955

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-0

Γήπεδο: Λεωφόρος Αλεξάνδρας

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος

Γκολ: 24′ Κουρτζίδης, 31′ Πανάκης

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Χάλαρης, Αγγελόπουλος, Κουρτζίδης, Καζάκος, Λινοξυλάκης, Νεμπίδης, Ασημακόπουλος, Φωτεινός, Ζιέμης, Πετρόπουλος, Πανάκης

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Κεμανίδης, Γερούδης, Καλογιάννης, Χασιώτης, Δουκάκης, Τσίντογλoυ, Καραφουλίδης, Γεντζής, Παπαδάκης, Κιουρτζής

5 Ιουλίου 1972

 

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1

Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Διαιτητής: Μίχας.

Γκολ:  Κούδας (2′, 88′) – Παπαδημητρίου (89’)

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Οικονομόπουλος, Καραμανλής (56′ Βλάχος), Γονιός, Σούρπης, Αθανασόπουλος, Δημητρίου, Ελευθεράκης, Γραμμός, Αντωνιάδης, Δομάζος, Παπαδημητρίου.

ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου, Γούναρης, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος, Ιωσηφίδης, Τερζανίδης, Μπέλλης, Κούδας, Σαράφης (Λάζος 46′), Αποστολίδης, Ασλανίδης (Ματζουράκης 76′).

22 Ιουνίου 1977

 

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-1

Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Διαιτητής: Πλατόπουλος

Γκολ: 29′ Παπαδημητρίου, 89′ Βακάλης – 43′ Τερζανίδης.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Κωνσταντίνου, Δημητρίου, Κίζας, Καψής, Στεφανάκης, Βακάλης, Λιβαθινός, Δομάζος, Παπαδημητρίου, Αντωνιάδης, Αλβαρέζ

ΠΑΟΚ: Μιλήνης, Γούναρης, Αποστολίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Τερζανίδης, Σαράφης, Κούδας, Αναστασιάδης, Δαμανάκης, Γκουερίνο.

26 Απριλίου 2014 

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 4-1

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Κάκος

Γκολ:  Μπέργκ (15’, 50’, 88’), Καρέλης (53’) – Βούκιτς (69’)

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Νάνο, Σίλντενφελντ , Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Πράνιτς, Ζέκα, Αμπέντ (75′ Λαγός), Καρέλης (71′ Ατζαγκούν), Μπεργκ (89′ Πέτριτς).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας (77′ Κουλούρης), Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας, Λάζαρ (56′ Βούκιτς), Κίτσιου, Κάτσε, Λούκας (56′ Λίνο), Στοχ, Σαλπιγγίδης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό