35.1 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Κύμα επιστροφής από τα ηλεκτρικά στα συμβατικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία μεγάλη που δημοσιεύτηκε αποκαλύπτει ότι το 46% των ιδιοκτητών ηλεκτρικών οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες σκέφτονται να επιστρέψουν στα βενζινοκίνητα οχήματα λόγω της ανεπαρκούς υποδομής φόρτισης, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο του 29%.

Η μελέτη, μέρος του 2024 Mobility Consumer Pulse, υπογραμμίζει διάφορες ανησυχίες: Το 35% των ερωτηθέντων σε όλο τον κόσμο θεωρεί ανεπαρκή τα δημόσια δίκτυα φόρτισης, το 34% επικαλείται το υψηλό κόστος ιδιοκτησίας και το 32% θεωρεί ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επηρεάζουν αρνητικά τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Πρόσθετοι λόγοι για τη στροφή πίσω στη βενζίνη περιλαμβάνουν την αδυναμία φόρτισης στο σπίτι (24%) και το άγχος που σχετίζεται με τη φόρτιση (21%).

Είναι ενδιαφέρον ότι μόνο το 13% των ερωτηθέντων δεν συμπαθεί την εμπειρία οδήγησης με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ορισμένοι προτιμούν την εμπειρία οδήγησης με κινητήρα εσωτερικής καύσης, συμπεριλαμβανομένου του 18% στις ΗΠΑ και του 28% στη Γερμανία.

Σε διεθνές επίπεδο, το 49% των κατόχων EV στην Αυστραλία σκέφτονται επίσης να επιστρέψουν στη βενζίνη, ενώ η Ιαπωνία έχει το χαμηλότερο ποσοστό με 13%.

Χώρες όπως η Ιταλία (15%), η Γαλλία (18%) και η Γερμανία (24%) υπολείπονται του παγκόσμιου μέσου όρου, ενώ η Βραζιλία (38%) τον υπερβαίνει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό