20.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κύμα διαμαρτυρίας στη Γουχάν κατά των δρακόντειων μέτρων co-19

Ειδήσεις Ελλάδα

Αγανακτισμένοι πια με τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον co-19, είναι  οι κάτοικοι στην κεντρική Κίνα, με ένα μεγάλο κύμα έντονης διαμαρτυρίας να λαμβάνει χώρα στην Γουχάν, εκεί που όλα ξεκίνησαν πριν από σχεδόν 3 χρόνια.

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωναν το βράδυ της Κυριακής στην πόλη, διαμαρτυρόμενοι για τους αυστηρότατους υγειονομικούς περιορισμούς, που στερούν ακόμα στους πολίτες την ελευθερία τους.

Σύμφωνα με τα βίντεο που μεταδίδονταν απευθείας σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ένα πλήθος είχε συγκεντρωθεί στο κέντρο της πόλης, ενώ παρόμοιες διαδηλώσεις οργανώθηκαν και σε άλλες κινεζικές πόλεις.

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2019 εντοπίστηκε στην Γουχάν το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού.

«Υψηλού κινδύνου» 600 ζώνες της πρωτεύουσας

Την ίδια ώρα, οι αρχές της κινεζικής πρωτεύουσας προειδοποιούν ότι βρίσκονται αντιμέτωπες με τη μεγαλύτερη δοκιμασία από την αρχή της πανδημίας. Ωστόσο μέχρι στιγμής φαίνεται να επιθυμούν να αποφύγουν ένα αυστηρό lockdown, όπως αυτό που επιβλήθηκε την άνοιξη στη Σαγκάη, αν και τις τελευταίες ημέρες έχουν ενισχύσει τα υγειονομικά μέτρα.

Στο Πεκίνο, όσοι φτάνουν από άλλες περιοχές της Κίνας πρέπει να υποβάλλονται επί τρεις ημέρες σε τεστ και μόνο αν έχουν αρνητικά αποτελέσματα μπορούν να φύγουν από τον χώρο που διαμένουν.

Σχεδόν 600 ζώνες της πρωτεύουσας, κυρίως κτίρια κατοικιών, θεωρούνται «υψηλού κινδύνου», κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοικοί τους πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους ή να μεταφερθούν σε κέντρα καραντίνας.

Ωστόσο η στρατηγική αυτή, που ήταν αρχικά αποτελεσματική, φαίνεται να μην αποδίδει μπροστά στην εμφάνιση νέων στελεχών του κορωνοϊού, ενώ επιφέρει μεγάλο πλήγμα στην οικονομία της Κίνας, απομονώνοντάς την από τον υπόλοιπο κόσμο, και προκαλεί αγανάκτηση στους Κινέζους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό