16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κύκνειο άσμα για τον θρυλικό V12 της Lamborghini

Ειδήσεις Ελλάδα

Με δύο ειδικές εκδόσεις της Aventador η Lamborghini αποχαιρετά τον ατμοσφαιρικό V12 λίγο πριν περάσει στην επόμενη, εξηλεκτρισμένη, γενιά του.
Τα αυτοκίνητα ονομάζονται Invencible και Autentica, και είναι μία κουπέ και μία roadster έκδοση της Aventador, αλλά με αρκετές αλλαγές στο αμάξωμα και custom σαλόνια.

Κατασκευάστηκαν από το ειδικό τμήμα της εταιρίας το Centro Stile για δύο αγοραστές που είχαν εμπλοκή στην σχεδίαση και την εξέλιξη του αυτοκινήτου από την αρχή.
Παρά τα διαφορετικά ονόματά τους, μοιάζουν αρκετά στα βαζικά τους χαρακτηριστικά, αν και με διαφορές στην οροφή, στο πίσω μέρος και στο αεροδυναμικό πακέτο. Η έμπνευσή τους προέρχεται από διάφορα σπέσιαλ μοντέλα της εταιρίας όπως τα Sesto Elemento, Reventon και Veneno.

Το εμπρός μέρος και στα δύο αυτοκίνητα είναι αρκετά χαμηλωμένο θυμίζοντας την πισταδόρικη Essenza SCV12, ενώ στο πλάι ξεχωρίζουν οι πολύ μεγάλες εισαγωγές και κάποιες λεπτομέρειες πάνω από τους τροχούς που θυμίζουν την Countach.

To πίσω μέρος είναι αρκετά διαφορετικό, χάρη στα τριπλά εξαγωνικά LED φωτιστικά σώματα, και τις κεντρικά τοποθετημένες τριπλές εξατμίσεις και το εντυπωσιακό diffuser.
Στο εσωτερικό παραμένει η βασική σχεδίαση της Aventador, με κάποιες επιμέρους διαφοροποιήσεις όπως οι εξαγωνικοί αεραγωγοί, τα διαφορετικά γραφικά στον πίνακα οργάνων, την απουσία οθόνης πολυμέσων και την εκτεταμένη χρήση carbon fiber.

To πλαίσιο που χρησιμοποιείται για τελευταία φορά είναι κατασκευασμένο από carbon fiber, όπως και σε άλλες πολύ σπέσιαλ εκδόσεις της Aventador.

O θρυλικός V12 μας αποχαιρετά με την ισχύ του στους 780 ίππους και ροπή στα 720 Nm. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός κιβωτίου επτά σχέσεων, ενώ υπάρχει και η τετραδιεύθυνση Dynamic Steering της Lamborghini.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό