28.2 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Κόπηκε από τα νοκ-άουτ ματς ο Μάκελι, λόγω των διαιτησιών του στους ομίλους

Ειδήσεις Ελλάδα

EURO 2024

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
29.06.2024 | 17:19

Referee Danny Makkelie, right, talks with Croatia’s Marcelo Brozovic during a Group B match between Croatia and Italy at the Euro 2024 soccer tournament in Leipzig, Germany, Monday, June 24, 2024. (AP Photo/Ebrahim Noroozi)
@2024 EBRAHIM NOROOZI/AP IMAGES

Το Euro 2024 αποτελεί πλέον παρελθόν για τον Ντάνι Μάκελι, με τον Ολλανδό διαιτητή να μην παίρνει το εισιτήριο για να σφυρίξει στα νοκ-άουτ ματς της διοργάνωσης ελέω του θορύβου που προκλήθηκε με τις διαιτησίες του στη φάση των ομίλων.

Ο Ντάνι Μάκελι θεωρείται ένας από τους πλέον γνωστούς και έμπειρους διαιτητές που κυκλοφορούν στα ευρωπαϊκά γήπεδα τα τελευταία χρόνια όμως η περιπέτειά του στο Euro 2024 τελείωσε νωρίς.

Για την ακρίβεια στη φάση των ομίλων, που πρόλαβε να σφυρίξει δύο παιχνίδια, με την UEFA να ενημερώνει τον Ολλανδό ρέφερι πως δεν θα διευθύνει κάποιο παιχνίδι στη νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε το μέσο της πατρίδας του “Nu.nl”, με την ιταλική ιστοσελίδα “Sportmediaset” να υπογραμμίζει πως ο Μάκελι κόπηκε από τη συνέχεια λόγω του θορύβου που προκλήθηκε από τη διαιτησία στα δύο ματς που σφύριξε στους ομίλους: στο Γερμανία – Ουγγαρία για τη δεύτερη αγωνιστική του 1ου ομίλου και στο Ιταλία – Κροατία για την τρίτη αγωνιστική του 2ου ομίλου.

Στο ματς της Ιταλίας με την Κροατία, ο Μάκελι είχε κρατήσει οκτώ λεπτά καθυστερήσεων και στο 90+8′ ο Τζακάνι έγραψε το 1-1 και έστειλε τους ατζούρι στην επόμενη φάση ως δεύτερους του 2ου ομίλου πετώντας εκτός τους Κροάτες, που με τη σειρά τους δεν έκρυψαν τα παράπονά τους για τον έξτρα χρόνο.

“Δεν ξέρω πώς ο διαιτητής βρήκε οκτώ λεπτά καθυστερήσεις”, είχε δηλώσει στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς ο Μόντριτς, με τον Μάκελι να μπαίνει και στο στόχαστρο των Ούγγρων για το γκολ του Γκιουντογκάν με το οποίο η Γερμανία έκανε το 2-0 κόντρα στους Μαγυάρους, για το οποίο υποστήριζαν πως είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του σκόρερ.

“Ο διαιτητής ήταν ο χειρότερος παίκτης στο γήπεδο”, είχε τονίσει στο φινάλε της αναμέτρησης ο προπονητής της Ουγγαρίας, Μάρκο Ρόσι, με τον Μάκελι να αποχαιρετάει πρόωρα τη διοργάνωση, όπως και οι βοηθοί του Χέσελ Στέεχστρα και Γιαν ντε Φράις.

Ζούμε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου με το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ και παίζουμε με τις καλύτερες αποδόσεις, special promos, ανανεωμένο bet builder αλλά και με football party με μια νέα προσφορά κάθε μέρα. Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί. Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

18+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό