18.7 C
Athens
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024

Κόντρα Άδωνι – Πολάκη: «Δεν παίρνω λέξη πίσω» – «Έκανα τη μήνυση για να μπει ένα όριο»

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέο επεισόδιο στη βεντέτα Άδωνι Γεωργιάδη – Παύλου Πολάκη σημειώθηκε στη Βουλή, με φόντο το εισαγγελικό αίτημα για άρση ασυλίας του Σφακιανού βουλευτή, μετά από τη μήνυση του υπουργού Υγείας για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.

Ο υποψήφιος για το τιμόνι της Κουμουνδούρου εμφανίστηκε αμετακίνητος ως προς τους χαρακτηρισμούς «λαδέμπορος» και «αδιευκρίνιστος», ενώ επέμεινε και στα περί χρηματισμού του Άδωνι Γεωργιάδη από τη Novartis.

«Δεν παίρνω λέξη πίσω, ούτε το λαδέμπορας, ούτε το αδιευκρίνιστος, ούτε το χρηματισμό από τη Novartis. Ελπίζω στη δίκη που θα γίνει, να βρούμε έναν δικαστή ο οποίος να μπει στην ουσία της υπόθεσης όπως μπήκαν οι Αμερικανοί δικαστές και το FBI», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης, ενώ έστρεψε τα βέλη του εκ νέου προς τη Δικαιοσύνη, αλλά και τα μίντια, ενώ δεν έλειψαν και τα καρφιά προς τον Αλέξη Τσίπρα.

«Αυτή η Δικαιοσύνη λέω ότι πρέπει να αλλάξει. Είχα δίκιο σε όσα έλεγα το 2016 και εάν με είχαν ακούσει κάποιοι που θα έπρεπε, τώρα θα είχαμε άλλα πράγματα… Δεν ζητώ καμία συγγνώμη από κάποιον που διασπάθισε χρήμα, ορκίζομαι στο λαό ότι θα συνεχίζω να πολεμώ. Ελπίζω στη δίκη που θα γίνει να μην έχουμε ένα δικαστή Καψιμάλη αλλά Τερτσέτη και Πολυζωίδη», επέμεινε ο Παύλος Πολάκης.

Ζητώντας το λόγο, ο Άδωνις Γεωργιάδης επέμεινε πως οι αρχές έψαξαν για τέσσερα χρόνια τους λογαριασμούς του ίδιου και της οικογένειάς του και δεν βρήκαν απολύτως τίποτα, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει το εισαγγελικό αίτημα για να αρθεί η ασυλία του Παύλου Πολάκη.

«Τι πρέπει να κάνω; Να πάω στον Πάπα της Ρώμης; Δεν μπορείτε να συνεχίσετε να με σπιλώνετε, έκανα τη μήνυση για να μπει ένα όριο. Υπάρχει κάτι άλλο να κάνω για να σταματήσει να με συκοφαντεί; Με τι ψυχή θα πείτε όχι εσείς του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό;», διερωτήθηκε ο υπουργός, απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, σχολίασε πως στον πολιτισμένο κόσμο, δεν υπάρχει αυτοδικία, «αλλιώς θα πλακωνόμασταν και τότε θα επικρατούσε ένας από τους δυο, θεωρώ ότι αυτός θα ήμουν εγώ…» όπως ανέφερε, προκαλώντας το γέλωτα στην αίθουσα.

«Δεν είστε υπέρ τον ανθρωπίνων δικαιωμάτων κυρία Ακρίτα; Εγώ τι είμαι; Ζώο; Δεν έχω δικαιώματα; Τι του λέτε καταψηφίζοντας την ασυλία, να με συκοφαντεί; Αυτό λέτε; Τι άλλο να κάνω για να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψη μου; Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Μην σας επηρεάσουν τα εσωκομματικά. Να επιτρέψετε να δικαστεί ο Πολάκης», επέμεινε.

Εκτός της ασυλίας του Παύλου Πολάκη, αναμένεται να αρθούν και εκείνες του Βασίλη Στίγμα – μετά από μήνυση του Χαράλαμπου Κατσιβαρδά η οποία ωστόσο έχει αποσυρθεί -, αλλά και των Κωνσταντίνου Φλώρου και Διονύση Βαλτογιάννη για το γνωστό περιστατικό χειροδικίας στην Ολομέλεια τον περασμένο Απρίλιο.

Με 224 ψήφους υπέρ, ήρθη η βουλευτική ασυλία του Παύλου Πολάκη, μετά από τη μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση μέσω διαδικτύου. 46 βουλευτές καταψήφισαν, ενώ 2 δήλωσαν «παρών».Η Ολομέλεια υπερψήφισε και την άρση της βουλευτικής ασυλίας των Βασίλη Στίγκα, Κωνσταντίνου Φλώρου, Διονύση Βαλτογιάννη και Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό