16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κόβεται στα μισά η συνδρομή των apps

Ειδήσεις Ελλάδα

H Google ανακοίνωσε ότι το κόστος συνδρομών τρίτων στο Google Play Store θα πέσει στα μισά από την 1η Ιανουαρίου 2022. Το κόστος της προμήθειας ήταν στο 30% μέχρι σήμερα και πλέον πηγαίνει στο 15% από την αρχή του επόμενου έτους.

Εκτιμάται ότι η εν λόγω αλλαγή στην πολιτική χρεώσεων του Google Play Store έχει προκύψει έπειτα από πιέσεις των developers και νομικών κύκλων, με την εταιρεία να δέχεται να παίρνει λιγότερα χρήματα από τις συνδρομές προς τρίτους μέσω του καταστήματος εφαρμογών της. Μία βασική διαμαρτυρία όλων όσων εμπλέκονται στις διαδικασίες και πρόκειται για μία ευρύτερη δυσαρέσκεια που πηγαίνει τόσο προς το Google Play Store, όσο και για το App Store της Apple, είναι ότι τα διαδικτυακά καταστήματα εφαρμογών έχουν συγκεντρώσει υπερβολική δύναμη και έλεγχο πάνω στις διαδικασίες δημοσίευσης εφαρμογών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή είχε ως συνέπεια την άνοδο στην αξία των μετοχών κάποιων πολύ δημοφιλών υπηρεσιών που έχουν και τις αντίστοιχες εφαρμογές στο Google Play Store.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό