22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Κόβει» 3.000 εργασίας, ετοιμάζονται να απαντήσουν οι εργαζόμενοι

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ford σχεδιάζει να περικόψει έως και 3.200 θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρώπη και να μεταφέρει ορισμένες εργασίες ανάπτυξης προϊόντων στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε τη Δευτέρα το γερμανικό συνδικάτο IG Metall, δεσμευόμενο να λάβει μέτρα που θα διαταράξουν την αυτοκινητοβιομηχανία σε όλη την ήπειρο εάν προχωρήσουν οι περικοπές.

Η εταιρεία θέλει να καταργήσει έως και 2.500 θέσεις εργασίας στην ανάπτυξη προϊόντων και έως και 700 σε διοικητικούς ρόλους, με τις γερμανικές τοποθεσίες να επηρεάζονται περισσότερο, δήλωσε η IG Metall.

Οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κολωνία, που απασχολεί περίπου 14.000 άτομα – συμπεριλαμβανομένων 3.800 σε ένα κέντρο ανάπτυξης στην περιοχή Merkenich – ενημερώθηκαν για τα σχέδια στις συνεδριάσεις του συμβουλίου εργαζομένων τη Δευτέρα.

Ο εκπρόσωπος της Ford στη Γερμανία αρνήθηκε να σχολιάσει, αναφερόμενος σε δήλωση την Παρασκευή στην οποία είπε ότι η στροφή στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων (EVs) απαιτεί διαρθρωτικές αλλαγές και δεν τόνισε ότι δεν θα πει περισσότερα μέχρι να οριστικοποιηθούν τα σχέδια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό