25.9 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Κωνσταντοπούλου στο Attica TV: Σήψη στον ΣΥΡΙΖΑ – Τους ένωνε η εξουσία και το χρήμα

Ειδήσεις Ελλάδα

Για το θέμα των υποκλοπών, των Τεμπών, τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις ανισότητες που βιώνουν οι γυναίκες βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μίλησε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εκπομπή «Χωρίς Μακιγιάζ» και τον Γιώργο Χουρδαλάκη στο Attica TV το βράδυ της Τρίτης 01/10.

Κωνσταντοπούλου: Υπάρχει μπούλινγκ και σεξιστικός λόγος στο Κοινοβούλιο

«Ο πανικός της κυβέρνησης ήταν ορατός. Ο κ. Μητσοτάκης σίγουρα αναζήτησε κάποια σανίδα σωτηρίας γιατί αυτό που του φώναξα έλεγε “Όπως κάναμε στο μετρό της Θεσσαλονίκης, όλα τα κάνουμε. Κάναμε την ψηφιακή Ελλάδα” και του φώναξα “Όπως στα Τέμπη και στις υποκλοπές”. Αυτό ήταν που δεν ήθελε να ακουστεί με τίποτα, αυτό ήταν που προκάλεσε και το χειροκρότημα και των βουλευτών του γιατί ήταν πολύ ξεπνοησμένοι σήμερα. Τον Κώστα Καραμανλή τον χειροκροτούσαν πιο πολλοί και πιο πολύ. ο κ. Τασούλας επειδή έχουν μάθει από μικροφώνου να εκφράζουν αυτή την αλαζονεία θεώρησε ότι μου λέει κάτι προσβλητικό λέγοντας ότι “Ο σοφός λαός μας έταξε τελευταίους κοινοβουλευτικά “. Αυτή η αλαζονεία και αυτό το 41% που νομίζουν ότι έκατσαν επάνω και βασιλεύουν έχει ήδη καταρρεύσει, εξανεμιστεί και η Πλεύση Ελευθερίας αντίθετα απολαμβάνει μια πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη του κόσμου».

Σχετικά με την ερώτηση για τον κ. Τασούλα και την κακή λειτουργία της Βουλής η κ. Κωνσταντοπούλου τοποθετήθηκε λέγοντας «Τεράστιο. Υπερβαίνει τον ρόλο του όπως και πάρα πολλά σχόλια που έχω δεχτεί. Στη Βουλή υπάρχει μια κοινοβουλευτική απρέπεια, σεξισμός, bullying, ρατσιστικός λόγος, φοβερά μισογυνιστική στάση ειδικά αν δείτε πώς μιλάνε σε μια γυναίκα αρχηγό   »

Ζ. Κωνσταντοπούλου για Χρ. Ράμμο: Έχει κυνηγηθεί με παρακρατικούς μεθόδους

«Τίθεται ζήτημα δημοκρατίας στη χώρα. δεν υπάρχει καμία αμφιβολία περί αυτού. Εγώ επισκέφτηκα τον κ. Ράμμο και την ΑΔΑΕ. Θεωρώ ότι πρόεδρος της ΑΔΑΕ πρέπει να θωρακίζεται θεσμικά και ότι ο συγκεκριμένος ενώ υπηρέτησε και υπηρετεί το καθήκον του, δέχτηκε αδιανόητες, παρακρατικού τύπου επιθέσεις και στοχοποιήσεις την ώρα που η ανεξάρτητη δράση του ενόχλησε μια κυβέρνηση η οποία παραβίασε τη δημοκρατική νομιμότητα. Για εμένα οι υποκλοπές είναι το πιο κραυγαλέο αδίκημα κατά της δημοκρατίας. Στο Watergate, πριν από 50 χρόνια, παραιτήθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ επειδή παρακολουθούσε την αντιπολίτευση».

Ζ. Κωνσταντοπούλου για ΣΥΡΙΖΑ: Μιλάμε για διάλυση – Τους ένωνε το χρήμα

«Αυτά που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως προδιαγεγραμμένα και προβλέψιμα με βάση αυτά που έγιναν το 2015. Μετά την προδοσία, ουσιαστικά, προδιαγράφηκε αυτή η πορεία και όταν εξέλειπε αυτή η ουσία της εξουσίας και του χρήματος, αυτό δηλαδή που τους κράταγε όλους μαζί, άρχισε αυτή η διάλυση που σήμερα έφτασε να είναι σήψη. Τα καλά λόγια του κ. Κασσελάκη ενόχλησαν πάρα πολλούς του παλαιού κομματικού συστήματος του ΣΥΡΙΖΑ. Ένας άνθρωπος ο οποίος είναι άσχετος με το παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ και με όλη τη διαδρομή είπε το αυτονόητο, ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της Ζωής Κωνσταντοπούλου κάνουν αξιόπιστη και ενεργή αντιπολίτευση. Είδα ότι μάλλον προβλημάτισε η συναίνεση που έδωσε ο κ. Κασσελάκης στο να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών του 2015. Μέχρι αυτή τη συναίνεση, δεν υπήρχε κανείς σε αυτό το κόμμα αίτημα για δημοσιοποίηση».

Ζ. Κωνσταντοπούλου για Τέμπη: Υπάρχει συγκάλυψη

«Υπάρχει μια συνεχιζόμενη και μαινόμενη συγκάλυψη των Τεμπών και αποφυγής των κυβερνητικών ευθυνών. Απέναντι σε αυτή τη συνεχιζόμενη προσπάθεια που είναι επιχείρηση, η Πλεύση Ελευθερίας δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει πίσω. Ο κ. Φλωρίδης μου είπε ότι “Αν μπορούσατε, θα μας βάζατε μόνη σας όλους φυλακή”. Έτσι αισθάνεται. Καλό θα είναι, αυτόν τον φόβο τους ότι θα πάνε φυλακή, να μην τον δείχνουν τόσο και να θέσουν τους εαυτούς στη διάθεση της δικαιοσύνης».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό