22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Κωνσταντινούπολη: Τέλος καλό, όλα καλά για τον κύριο Δημήτρη – Συγκινητικές στιγμές στο ελληνικό προξενείο

Ειδήσεις Ελλάδα

Τέλος καλό, όλα καλά για τον κύριο Δημήτρη που είχε χαθεί στην Κωνσταντινούπολη από τις 5 Σεπτεμβρίου, αφού έπειτα από εννιά μέρες αγωνίας και συνεχών ερευνών από τις τουρκικές αρχές και την οικογένεια, εντοπίστηκε σώος το πρωί της Παρασκευής (13/9) σε περιοχή της πόλης, από οδηγό ταξί.

Ο οδηγός μόλις τον εντόπισε, τον μετέφερε στο ξενοδοχείο, όπου διαμένει η οικογένειά του από την Κοζάνη. Ωστόσο, δεν κατάφερε να τους εντοπίσει εκεί και έτσι τον τον πήγε σε κάποιο καφέ. Από εκεί ενημέρωσε άμεσα το Ελληνικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης. Με τη σειρά του, το Προξενείο ενημέρωσε την τουρκική αστυνομία, η οποία παρέλαβε τον ηλικιωμένο.

Νωρίτερα, o κύριος Δημήτρης μαζί με συγγενικά του πρόσωπα έδωσαν το παρόν στο ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης. Εκεί τους υποδέχτηκε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κούτρας χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων την σημερινή ημέρα «ημέρα μεγάλης χαράς» μετά το αίσιο τέλος στο θρίλερ της εξαφάνισής του κύριου Δημήτρη.

Απευθυνόμενος σε εκπροσώπους του Τύπου και παρουσία του ίδιου του 78χρονου συνταξιούχου από την Κοζάνη, του γιου και της εγγονής του, ο πρέσβης Κωνσταντίνος Κούτρας δήλωσε ότι «είναι μεγάλη η συγκίνησή όλων μας, πρωτίστως της οικογένειας, του γιου του και της εγγονής του, με τους οποίους ήμαστε σε επαφή από την πρώτη στιγμή, αλλά και όλων αυτών των ανθρώπων από την Ελλάδα που ανησυχούσαν και μας έστελναν επιστολές και έγραφαν στα κοινωνικά δίκτυα» καθώς εστέφθη τελικά όλη αυτή η προσπάθεια με επιτυχία.

Ο κ. Κούτρας χαρακτήρισε τη συνεργασία με τη τουρκική αστυνομία «όχι απλώς άψογη, αλλά περισσότερο από άψογη» γιατί, όπως σημείωσε, «παρακολουθούσαμε τα βήματα του κυρίου Παπαδημητρίου διαρκώς, αλλά ήταν η φυσική του κατάσταση τόσο καλή που δεν μπορούσαμε να τον φτάσουμε και να φτάσουμε σε ένα σημείο να δούμε πού πραγματικά τέλειωνε την ημέρα του».

Στελέχη του προξενείου, ήταν σε καθημερινή επικοινωνία, όλο το 24ωρο με την Αστυνομία, που τους έδειχνε εικόνες από τις κάμερες και ακολουθούσαν τον κ. Παπαδημητρίου στα βήματά του. «Αλλά ήσασταν σε τόσο καλή κατάσταση που δεν σας προλάβαιναν» είπε με χιούμορ απευθυνόμενος στον 78χρονο ο κύριος Κούτρας.

«Δεν έχει σημασία να πούμε τι έγινε. Έγινε ό,τι έγινε. Έχασε τον προσανατολισμό του. Η ουσία είναι ότι βρέθηκε. Αυτό είναι το σημαντικό» είπε και προσέθεσε ότι ο κ. Παπαδημητρίου θα επιστρέψει τις προσεχείς ημέρες στην πατρίδα αεροπορικώς, συνοδευόμενος από το γιο του και την εγγονή του.

Δείτε το βίντεο:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό