23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κωνσταντίνος Λάγκος: «Με πόση στωικότητα και καρτερικότητα να τα βλέπεις όλα αυτά;»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ηθοποιός σε συνέντευξή του μίλησε για την καθημερινή σειρά στην οποία πρωταγωνιστεί «Το αύριο μας ανήκει», αλλά και για το πώς θα θυμάται το 2021.

Θα δανειστώ τον τίτλο της νέας σειράς του MEGA για να σας ρωτήσω αν κι εσείς πιστεύετε ότι το «αύριο μας ανήκει»…

Όσο μεγαλώνεις και ζεις δύσκολες καταστάσεις, γίνεσαι όλο και πιο κυνικός όλο και πιο μηδενιστής και θεωρείς ότι όλα είναι μάταια ή τραγικά. Ωστόσο, παρ’ όλες τις άσχημες στιγμές, θεωρώ ότι πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα με θετική διάθεση, γιατί, ναι, το μέλλον μάς ανήκει. Θα μου πείτε ότι αυτά που λέω μοιάζουν σαν ωροσκόπιο, που λέει ότι το αύριο θα είναι καλύτερο απ’ ό,τι το σήμερα… Ναι, μπορεί να είναι και έτσι, μην είμαστε απαισιόδοξοι. Ας κοιτάμε μπροστά και ας μην επιστρέφουμε διαρκώς στο παρελθόν. Ό,τι έγινε έγινε, τέλος. Η ζωή προχωράει και τα πράγματα πάντα αλλάζουν.

Παίρνετε μέρος σε μια σειρά με μια πλειάδα λαμπρών ηθοποιών και υποδύεστε έναν άντρα με ψυχολογικά προβλήματα. Το στρες είναι η αρρώστια της εποχής μας…

Μακάρι ο ήρωάς μου να είχε να αντιμετωπίσει κάποιες αγχωτικές διαταραχές. Το πρόβλημα του Πασχάλη Ντάλα είναι ψυχιατρικής φύσης, κάτι που ενίσχυσε την απόφαση του πατέρα του να τον στείλει για βοήθεια σε διάφορα ιδρύματα. Και, δυστυχώς, οι γύρω του δεν έχουν την ενσυναίσθηση -τι φοβερή λέξη!- να καταλάβουν αυτό που περνά. Δεν είναι μόνο θέμα παιδείας ή έλλειψης μόρφωσης του περιβάλλοντος του. Είναι έλλειψη ενσυναίσθησης δεν διαθέτουν ευαίσθητες κεραίες, που λέω εγώ… Αυτή την ενσυναίσθηση επέδειξε, για παράδειγμα, φέτος ο χώρος του αθλητισμού και του πολιτισμού όταν συντάχθηκε με το κίνημα #ΜeΤoo.Έτσι, άνοιξαν στόματα και μίλησαν για κακοποίηση, βία και παραβατικές συμπεριφορές, οπότε τη σκυτάλη πήρε η δικαιοσύνη. Βγήκαν διάφοροι έκτων υστέρων και ζήτησαν και τα ρέστα από τα θύματα, γιατί μίλησαν τώρα… Δεν έχουν αντιμετωπίσει προφανώς το κακό στη ζωή τους για να δουν πώς σε καθορίζει. Η κοινωνία μας θα ήταν πιο όμορφη αν ο καθένας έμπαινε στη θέση του άλλου.

Πως θα θυμάστε το 2021;

Από τις πιο δύσκολες χρονιές των τελευταίων ετών. Πίστευα ότι θα μέναμε μόνο στην οικονομική κρίση και την επιτήρηση της Ελλάδας από την Ευρώπη για πολλά χρόνια. Αλλά, πλέον, δεν είναι μόνο αυτό. Είναι η πανδημία, η κλιματική αλλαγή, οι φωτιές, οι πρόσφυγες. Ένα εκατομμύριο στρέμματα δάσους κάηκαν στην Ελλάδα, τριάντα εκατομμύρια στη Σιβηρία, η θερμοκρασία στην Ανταρκτική έφτασε τους 48 βαθμούς. Αντε να προλάβουμε να μειώσουμε την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη κατά μισό βαθμό. Με πόση στωικότητα και καρτερικότητα να τα βλέπεις όλα αυτά; Ακόμα και τη θνησιμότητα από τις μεταλλάξεις της COVID-19; Σίγουρα φοβάσαι. Απλά εύχομαι, επειδή γίνονται παγκόσμιες ανακατατάξεις σε όλο τον πλανήτη, να μη φτάσουμε στο σημείο κάποιας σύρραξης και να μην έχουμε νερό να πιούμε και ρεύμα για να δούμε, γιατί τότε θα έχει διαταραχθεί η ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Τουλάχιστον, η οικονομία έχει πάρει μπρος στον κλάδο σας…

Άλλη μεγάλη πληγή… Το θέατρο κλειστό τόσους μήνες και φέτος θα υπολειτουργεί… Ευτυχώς, από την τηλεόραση θα βγαίνει το μεροκάματο! Το ϊ κοινωνικό συμβόλαιο έχει διαταραχθεί. Η ανεργία είναι μεγάλη και πάντα υπάρχει ο φόβος της κοινωνικής έκρηξης.

: 7 Μέρες TV

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό