35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Κυρώσεις σε εξτρεμιστές Ισραηλινούς που εμποδίζουν την ανθρωπιστική βοήθεια προς την Γάζα

Ειδήσεις Ελλάδα

Την επιβολή κυρώσεων κατά εξτρεμιστικής ισραηλινής ομάδας, που κατηγορείται ότι παρεμποδίζει τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους στη Γάζα υιοθετούν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει «βίαιη την Tzav 9, μια εξτρεμιστική ισραηλινή ομάδα, η οποία μπλοκάρει, παρενοχλεί και καταστρέφει τις αυτοκινητοπομπές που μεταφέρουν ζωτικής σημασίας ανθρωπιστική βοήθεια για τους Παλαιστίνιους αμάχους της Γάζας», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, που είναι ο πρώτος υποστηρικτής του Ισραήλ, μέλη αυτής της ομάδας επιχείρησαν να εμποδίσουν τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα «κλείνοντας δρόμους, μερικές φορές βίαια, κατά μήκος της διαδρομής μεταξύ της Ιορδανίας και της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Όχθης».

Λεηλάτησαν τα φορτηγά και  έβαλαν φωτιά

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει συγκεκριμένα την 13η Μαΐου, όταν μέλη της Tzav 9 λεηλάτησαν και μετά έβαλαν φωτιά σε δυο φορτηγά κοντά στη Χεβρώνα, στη Δυτική Όχθη, τα οποία μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια”.

«Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει την ευθύνη να εγγυάται την ασφάλεια των αυτοκινητοπομπών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, οι οποίες διέρχονται από το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη κατευθυνόμενες στη Γάζα», τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να «γίνονται ανεκτές οι ενέργειες δολιοφθοράς και βίας που έχουν στόχο αυτή την απαραίτητη ανθρωπιστική βοήθεια».

Τις τελευταίες εβδομάδες, Ισραηλινοί πολίτες επιτέθηκαν σε φορτηγά με την υποψία ότι μεταφέρουν τρόφιμα προς τη Γάζα, όπου η είσοδος της ανθρωπιστικής βοήθειας ήδη ελέγχεται αυστηρά από τις ισραηλινές αρχές.

: ΑΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό