24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό: Μάχη με την ακρίβεια – Τα πράγματα θα πηγαίνουν καλύτερα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, με έμφαση στη μάχη που δίνεται με την ακρίβεια, βρίσκονται στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου, που συνεδριάζει αυτή την ώρα υπό τον Πρωθυπουργό.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο θέμα της ακρίβειας τόνισε: «Στο επίκεντρο βρίσκεται η καθημερινότητα και τα προβλήματά της, αυτό μου δίνει αφορμή να σχολιάσω το κλίμα που κάποιοι επιχειρούν να ξαναχτίσουν για τις τιμές στην αγορά, σε μια περίοδο που αυτές υποχωρούν. Οι αυξήσεις των τιμών έπεσαν κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Τα αναχώματα που έχουμε υψώσει είναι πολλά είναι αποτελεσματικά και αυτή η δύσκολη φάση βαίνει προς το τέλος. Η μάχη συνεχίζεται».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα σχολικά είδη, που αποτελούν ένα επιπλέον βάρος για τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών τον Σεπτέμβριο: «Έχουμε τώρα το μέτωπο των σχολικών ειδών. Είδα με χαρά πως αρκετές αλυσίδες προσφέρουν αισθητά χαμηλότερες τιμές από πέρσι. Πιστεύω πως δεν θα επιβαρυνθούν δυσανάλογα τα νοικοκυριά. Κανείς δεν λέει πως οι τιμές δεν έχουν ανέβει τελευταία. Αντιστεκόμαστε όμως και οι τιμές πέφτουν. Ο δείκτης στις τιμές τροφίμων κινείται πτωτικά, με εξαίρεση το λάδι.

Η Ελλάδα παρά τα εμπόδια ανεβάζει ταχύτητα και η κυβέρνησή μας υλοποιεί καθημερινά το σχέδιο τετραετίας που έχει. Όλα τα βήματα που γίνονται θα οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές προς όφελος των πολιτών. Θέλουμε και μόνιμες αυξήσεις στο εισόδημα και θα πούμε περισσότερα γι’ αυτό. Θα απαντήσουμε σε μύθους πως έχουμε χαμηλότερους μισθούς από τη Βουλγαρία. Η αντιπολίτευση μπορεί να μείνει αιχμάλωτη στα αδιέξοδά της».

Ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα σχετικά με τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η αντιπολίτευση μπορεί να μείνει αιχμάλωτη την αδιεξόδων της. Χρέος μας είναι να διαφυλάξουμε το κύρος της πολιτικής και να απαντούμε με χειροπιαστό έργο. Οι πολίτες ενδιαφέρονται για τα δικά τους προβλήματα».

Επίσης σχολίασε την επικείμενη μείωση των διοδίων της Αττικής Οδού: «Υπάρχει εξουσιοδότηση για νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού με πάνω από 3 δισ. ενίσχυση στα ταμεία. Από τις 6 Οκτωβρίου θα έχουμε μείωση στα διόδια από 2,8 στα 2,5 ευρώ».

Συμπλήρωσε ότι «για πρώτη φορά διαπιστώθηκε το εύρος των παρεμβάσεων. Η πλατφόρμα παρουσιάζει αναλυτικά όλα τα έργα άνω του 1 εκατομμυρίου και το στάδιο υλοποίησης στο οποίο βρίσκονται. Υπάρχει διαύγεια για όλα τα έργα και μηχανισμός λογοδοσίας».

Τόνισε ότι ήταν σημαντική παρέμβαση για την καθημερινότητα του πολίτη τα νέα λεωφορεία, ενώ χαρακτήρισε κεντρική προτεραιότητα την ενίσχυση της συγκοινωνίας.

Για την ατζέντα αναφέρθηκε στην παρουσίαση του αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση για την πρόοδο των δράσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας λέγοντας: «Όλοι πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας για να πετύχουμε τα ορόσημα των κονδυλίων για την 5η δόση από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Επίσης σχολίασε τις παρεμβάσεις που είχε προαναγγείλει το καλοκαίρι ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας: «Έχουμε νέα όπλα στη φαρέτρα μας για την ενδοοικογενειακή βία. Χαιρετίζω την προσπάθεια από τα ειδικά γραφεία του Υπουργείου, ώστε τα θύματα να έχουν το θάρρος να καταγγέλλουν τα περιστατικά», ενώ μίλησε για τις περαιτέρω παρεμβάσεις αναδιοργάνωσης της ΕΛΑΣ: «Αποδίδω σημασία στα τεχνικά μέσα. Θα μπουν πολλές κάμερες στους δρόμους».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό