29.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Κυρίαρχος και στη Θεσσαλονίκη ο Παναθηναϊκός AKTOR

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, ο Παναθηναϊκός AKTOR επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του και «σκούπισε» τον Άρη και έφυγε για τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ απέναντι στον Ολυμπιακό.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν της ομάδας της Θεσσαλονίκης μέσα στην έδρα της με 80-65 κάνοντας το 2-0 στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης των Playoffs της Basket League και παίρνοντας την πρόκριση για το μεγάλο ραντεβού της διεκδίκησης του τίτλου.

Από την άλλη, ο Άρης στρέφει την προσοχή του στο νοκ-άουτ παιχνίδι απέναντι στο Περιστέρι, ένα ματς που θα κρίνει την 3η θέση της φετινής σεζόν και θα διεξαχθεί στα Δυτικά προάστια της Αθήνας.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν νωθρό όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι και για τις δύο ομάδες με την περιφερειακή αστοχία να επικρατεί και τις δυνατές μονομαχίες ιδιαίτερα εντός ζωγραφιστού να μονοπωλούν το ενδιαφέρον.

Ο Άρης κατάφερε να κλείσει το 1ο δεκάλεπτο με το σκορ υπέρ του στο 15-13, έχοντας για κύριο εκφραστή στο σκοράρισμα τον Ρομπέρτο Γκάλινατ, ενώ από την άλλη, λύσεις για τους «πράσινους» έδιναν οι Τζέριαν Γκραντ και Όλεγκ Μπαλτσερόφσκι.

Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός AKTOR βρήκε ρυθμό στην δική του επίθεση και έπαιρνε σταδιακά υπέρ του το μομέντουμ της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Αταμάν έφθειραν σε μεγάλο βαθμό τους ψηλούς του Άρη και όντας εύστοχοι στις βολές πήραν το προβάδισμα, ανέβασαν τη διαφορά και έβαζαν δύσκολα στους γηπεδούχους οι οποίοι πάσχιζαν επιθετικά να ακολουθήσουν.

Η ανάπαυλα του ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες να τις χωρίζουν οκτώ πόντοι για το 28-36 με το οποίο οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια και τους Λεσόρ, Ερνανγκόμεθ να κάνουν τη διαφορά στο μπροστινό μέρος του παρκέ για λογαριασμό των πρωταθλητών Ευρώπης.

Την ίδια στιγμή, το πρώτο ημίχρονο σημαδεύτηκε από την αρκετή ένταση που κυριαρχούσε σε παρκέ και πάγκους, με τους διαιτητές να δίνουν συνολικά τέσσερις τεχνικές ποινές (οι τρεις στον ΠΑΟ) ενώ τα φάουλ ήταν 18 για τον Άρη και 7 για το «τριφύλλι».

Σε αντίθεση με όσα βλέπαμε στο πρώτο μέρος, οι δύο ομάδες μπήκαν στο παρκέ για το δεύτερο ημίχρονο με καλύτερο επιθετικό ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός AKTOR συνέχισε να κερδίζει μάχες στις δύο ρακέτες, συνέχισε να ευστοχεί στις ελεύθερες βολές και να βάζει και κάποια περιφερειακά σουτ για να φτάσει το προβάδισμά του ακόμα και στο +17 (38-55) με τον Λεσόρ να κάνει τη ζημιά στο ζωγραφιστό, τον Ναν να ανεβάζει ρυθμούς και τον Γκραντ να παραμένει μια σταθερά λύσεων.

Από την άλλη, ο Άρης ξεθάρρεψε στο μπροστινό μέρος του παρκέ, αφήνοντας πίσω το φτωχό πρώτο ημίχρονο και μπήκε πιο επιθετικά συνεχίζοντας να παλεύει το παιχνίδι με τον Ντε Σόουζα να δίνει μάχες με τους αντιπάλους ψηλούς παρά το γεγονός ότι είχε φορτωθεί με φάουλ από το ξεκίνημα του αγώνα. Οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελευταία περίοδο με το σκορ στο 49-60.

Το παιχνίδι αποτέλεσε διαδικαστικό χαρακτήρα στα εναπομείναντα λεπτά του, αφού ο Άρης δεν μπορούσε πλέον να ακολουθήσει τον επιθετικό ρυθμό των «πράσινων» οι οποίοι κατάφεραν να ανεβάσουν τη διαφορά τους ακόμα και στο +20 (54-74) για να φτάσουν εν τέλει στο 65-80 το οποίο και τους έδωσε την πρόκριση για τους τελικούς της Basket League.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-13, 28-36, 49-60, 65-80

ΑΡΗΣ (Καστρίτης): Τολιόπουλος 9 (1/7 τρίποντα. 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 λάθη), Μπλούμπεργκς (5 ριμπάουντ), Μποχωρίδης 2, Ντε Σόουζα 12 (10 ριμπάουντ, 3 λάθη), Γκάλινατ 12 (2/7 τρίποντα), Σλαφτσάκης 4 (6 ριμπάουντ), Σταρκ 7 (1), Κατσίβελης 6, Τσαχτσίρας, Περσίδης 2, Καλόγηρος 5, Ριντ 6

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AKTOR (Αταμάν): Μπαλτσερόφκσι 7 (3 ριμπαόυντ), Γκραντ 13 (2/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη), Γκριγκόνις 11 (1), Μήτογλου 6 (8 ριμπάουντ), Καλαϊτζάκης 3 (3 ριμπάουντ), Μωραΐτης (2 ασίστ), Σλούκας (3 ασίστ), Παπαπέτρου 2 (3 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Λεσόρ 15 (7 ριμπάουντ, 2 λάθη), Αντετοκούνμπο 2, Ερνναγκόμεθ 10 (2/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ)

Τα ομαδικά στατιστικά του Άρη: 19/37 δίποντα, 4/27 τρίποντα, 15/19 βολές, 36 ριμπάουντ (25 αμυντικά – 11 επιθετικά), 12 ασίστ, 13 λάθη, 7 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 30 φάουλ

Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού AKTOR: 19/32 δίποντα, 7/25 τρίποντα, 21/27 βολές, 42 ριμπάουντ (33 αμυντικά – 9 επιθετικά), 20 ασίστ, 14 λάθη, 5 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 21 φάουλ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό