15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κυρίαρχος και στην Ισπανία ο Φερστάπεν

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Μαξ Φερστάπεν κυριάρχησε απόψε (4/6) και στο Γκραν Πρι της Ισπανίας, που αποτέλεσε τον έβδομο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στη Φόρμουλα Ένα.

Ταυτόχρονα, ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull πανηγύρισε την πέμπτη εφετινή νίκη, τερματίζοντας μπροστά από τις Mercedes των Λιούις Χάμιλτον (2ος) και Τζορτζ Ράσελ (3ος).

Ο Σέρχιο Πέρες με την άλλη Red Bull ήταν τέταρτος και πέμπτος ο Κάρλος Σάινθ (Ferrari). Η άλλη «Κόκκινη», εκείνη του Σαρλ Λεκλέρ, τερμάτισε στην ενδέκατη θέση, αλλά ο Μονεγάσκος είχε εκκινήσει 19ος.

Στην έκτη και έβδομη θέση τερμάτισαν οι Aston Martins των Λανς Στρολ και Φερνάντο Αλόνσο αντίστοιχα, ενώ τις υπόλοιπες τρεις θέσεις της βαθμολογούμενης πρώτης δεκάδας κατέλαβαν οι Εστεμπάν Οκόν (Alpine), Γκουανγιού Ζου (Alfa Romeo) και Πιερ Γκασλί (Alpine), ο οποίος αντιστάθηκε στην επίθεση του Λεκλέρ, στο τέλος.

Φερστάπεν: Μεγάλη ευχαρίστηση να οδηγείς αυτό το αυτοκίνητο

«Η οδήγηση αυτού του αυτοκινήτου είναι μεγάλη ευχαρίστηση, το απέδειξα ξανά σήμερα. Μια νίκη εδώ είναι πραγματικά απίστευτη. Είχαμε ένα εξαιρετικό Σαββατοκύριακο. Είναι αυτό που θέλω να βλέπω από εμένα και την ομάδα και ελπίζω να συνεχίσουμε στη διάρκεια του έτους».

Με αυτά τα λόγια ο Μαξ Φερστάπεν σχολίασε θερμά την επιτυχία στον αγώνα στην Ισπανία. «Υπήρχαν διάφορες στρατηγικές με τα ελαστικά στην πίστα, αλλά νομίζω ότι η δική μας ήταν η σωστή», συνέχισε ο επικεφαλής στην κατάταξη των οδηγών, με την 40ή νίκη του στη Formula 1 και πέμπτη στους επτά αγώνες της σεζόν.

«Στην αρχή είχα την πιο σκληρή γόμα και ήξερα ότι το φρενάρισμα θα μπορούσε να είναι δύσκολο στη μονομαχία με τον Σάινθ. Το να φτάσεις λίγο στο όριο στη Στροφή 1 είναι πάντα μάλλον επικίνδυνο, αλλά ευτυχώς δεν συνέβη τίποτα».

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

Μαξ Φερστάπεν (Ολλανδία/Red Bull)   170 βαθμοίΣέρχιο Πέρες (Μεξικό/Red Bull)  117Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Aston Martin)  99Λιούις Χάμιλτον (Μ. Βρετανία/Mercedes)  87Τζορτζ Ράσελ (Μ. Βρετανία/Mercedes)  65Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ (Ισπανία/Ferrari)  58Σαρλ Λεκλέρ (Μονακό/Ferrari)  42Λανς Στρολ (Καναδάς/Aston Martin)  35Εστεμπάν Οκόν (Γαλλία/Alpine)  25Πιέρ Γκασλί (Γαλλία/Alpine)  15Λάντο Νόρις (Μ. Βρετανία/McLaren)  12Νίκο Χούλκενμπεργκ (Γερμανία/Haas)  6Όσκαρ Πιάστρι (Αυστραλία/McLaren)  5Βάλτερι Μπότας (Φινλανδία/Alfa Romeo)  4Γκουανγιού Ζου (Κίνα/Alfa Romeo)  4Γιούκι Τσουνόντα (Ιαπωνία/AlphaTauri)  2Κέβιν Μάγκνουσεν (Δανία/Haas)  2Αλεξάντερ Άλμπον (Ταϊλάνδη/Williams)  1Νικ Ντε Φρις (Ολλανδία/AlphaTauri) 0Λόγκαν Σάρτζεντ (ΗΠΑ/Williams)  0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Red Bull-Honda RBPT   287 βαθμοίMercedes   152Aston Martin-Mercedes  134Ferrari   100Alpine-Renault   40McLaren-Mercedes  17Haas-Ferrari   8Alfa Romeo-Ferrari  8AlphaTauri-Honda RBPT   2Williams-Mercedes  1

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό