24.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κυρίαρχη η μετάλλαξη Όμικρον τους προσεχείς μήνες

Ειδήσεις Ελλάδα

Η παραλλαγή Όμικρον είναι πιθανόν να κυριαρχήσει στην Ευρώπη «τους προσεχείς μήνες», προκαλώντας περισσότερο από το ήμισυ των κρουσμάτων της Co-19, αναφέρεται σε έγγραφο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

«Με βάση μαθηματικά μοντέλα που επεξεργάσθηκε το ECDC, υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ομικρον είναι πιθανόν να προκαλεί τους προσεχείς μήνες περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των μολύνσεων με τον SARS-CoV-2 στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο που περιλαμβάνει τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ και την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και την Νορβηγία.

«Τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν σημαντικό πλεονέκτημα της νέας παραλλαγής επί της παραλλαγής Δέλτα, η οποία είναι κυρίαρχη μέχρι στιγμής», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ECDC.

Η μετάλλαξη «Όμικρον» θα μπορούσε να γίνει η κυρίαρχη παραλλαγή του COVID-19 στη Γαλλία μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, δήλωσε ο κορυφαίος επιστημονικός σύμβουλος την Πέμπτη, αφού τόσο η Γαλλία όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν τα πρώτα κρούσματά τους και οι χώρες σε όλο τον κόσμο έκαναν αυστηρότερους περιορισμούς.

Ο σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί είπε στην τηλεόραση BFM ότι ο «αληθινός εχθρός» προς το παρόν εξακολουθεί να είναι η παραλλαγή Δέλτα, η οποία εξαπλώνεται σε ένα πέμπτο κύμα. «Θα πρέπει να δούμε μια προοδευτική άνοδο της παραλλαγής Όμικρον, η οποία θα πάρει τη σκυτάλη από τη Δέλτα», πιθανότατα μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, είπε.

: ΑΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό