16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κυπριακό: Απογοήτευση Τατάρ για τη στάση της Βρετανίας – Τι ζητά από ΗΠΑ – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Ηνωμένο Βασίλειο, μια εγγυήτρια χώρα για το Κυπριακό, υπήρξε «απλός θεατής» της κατάστασης στο νησί, δήλωσε ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Καταγγέλλοντας δε το Λονδίνο, συνέχισε χαρακτηρίζοντας «απογοητευτικό το γεγονός ότι ένα έθνος εγγυητής, το οποίο γίνεται μάρτυρας τόσων αδικιών και πρέπει να είναι ουδέτερο, συνεχίζει να ενεργεί με τόσο απρόσεκτο τρόπο».

Μιλωντας στο τουρκικό πρακτορείο Ανατολού, ο Τατάρ, υποστήριξε ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο παρέμεινε θεατής καθώς οι συνθήκες στην Κύπρο συνέβησαν υπέρ των Ελληνοκυπρίων αλλά εναντίον των Τουρκοκυπρίων. Δεν έχει κουνήσει το δάχτυλο, γιατί έχουν βάσεις στο νότο, έχουν τα δικά τους συμφέροντα». Έστω και αν το Ηνωμένο Βασίλειο είναι διαχρονικά από τις πλέον φίλα προσκείμενες χώρες απέναντι στην Άγκυρα.

Ανδρουλάκης: «Τσίπρας και Μητσοτάκης έχουν την ίδια στρατηγική, θέλουν να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ…» Και εναντίον ΗΠΑ

Επέκρινε ακόμα και την απόφαση των ΗΠΑ να άρουν το εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία, κάνονας λόγο για απαράδεκτη απόφαση, η οποία όπως είπε να «θα επιδεινώσει το άγχος και την ένταση στην περιοχή με περαιτέρω οπλισμό του νησιού».

Ο Τατάρ ζήτησε από τις ΗΠΑ να αναθεωρήσουν τις θέσεις τους καθώς «εάν παραδώσουν αυτά τα όπλα, θα προκαλούσε πραγματικά κάποιες ανεπιθύμητες εντάσεις στην Κύπρο».

Ο Τατάρ σύμφωνα με την Daily Sabah έσπευσε να προαναγγείλει και κλιμάκωση της κατάστασης στο νησί κα στην περιοχή.

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης επέμεινε και στις θέση του ότι μία τριμερής του ίδιου με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και τον Πρόεδρο της Ελληνοκύπριο ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη φέτος, λόγω των εκλογών και του ότι δεν θα είναι υποψήφιος ο Αναστασιάδης.

Με τον Τατάρ να επιμένει σε λύση δύο κρατών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό