32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Κυπελλούχος Αγγλίας η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε με 2-1 τη Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας και κατάκτησε τον 13ο της Ιστορίας της στη διοργάνωση.

Με αυτό τον τρόπο οι «Κόκκινοι Διάβολοι» κατόρθωσαν να λάβουν και το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League την επόμενη σεζόν, καθώς αν έχαναν θα έμεναν εκτός Ευρώπης.

Η Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ στο 30΄, όταν από λάθος πάσα του Ρόδρι και λάθος συνεννόηση Ορτέγκα – Γκβάρντιολ επωφελήθηκε ο Γκαρνάτσο για το 1-0 σε άδεια εστία.

Πριν συνέλθουν οι «Πολίτες» η Γιουνάιτεντ διπλασίασε με σουτ Μέινο από πάσα του Μπρούνο Φερνάντες, με την Σίτι να έχει στο πρώτο ημίχρονο μόλις μια τελική εντός εστίας.

Στην επανάληψη ωστόσο οι πρωταθλητές Αγγλίας ανέβασαν την απόδοση τους, πίεσαν κι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες.

Στο 55΄ ο Χάαλαντ είχε δοκάρι, στο 59΄ ο Ονάνα απέκρουσε σουτ του Γουόκερ και στο 64΄ ο Άλβαρες αστόχησε σε τετ α τετ, για να μειώσει στο 87΄ ο Ντοκού αλλά ο χρόνος είχε τελειώσει για την ομάδα του Γκουαρδιόλα.

Η Γιουνάιτεντ έγινε η πρώτη ομάδα της Αγγλίας σε κατακτήσεις Κυπέλλων αφήνοντας δεύτερη πια την Άρσεναλ, ενώ να σημειωθεί ότι είχε χάσει στις έξι από τις τελευταίες επτά αναμετρήσεις της, με τη Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό