14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κυκλοφόρησε το βιβλίο «Η Σύγχρονη Ψυχιατρική Παιδιού και Εφήβου» του Γεράσιμου Κολαΐτη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα νέο ιδιαίτερο βιβλίο με τίτλο «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΕΦΗΒΟΥ – Ψυχική Υγεία και Ψυχοπαθολογία», του Γεράσιμου Α. Κολαΐτη, καθηγητή Παιδοψυχιατρικής και διευθυντής της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», διευθυντή & επιστημονικού υπεύθυνου Π.Μ.Σ. Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ «Ψυχική Υγεία και Ψυχιατρική Παιδιών & Εφήβων», και των συνεργατών του, εκδόθηκε από τις Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ.

Η Ψυχιατρική Παιδιού και Εφήβου αποτελεί ένα περίπλοκο, ευαίσθητο και συναρπαστικό πεδίο το οποίο -όπως κάθε ιατρική ειδικότητα- διεκδικεί κάθε φορά το βιβλίο αναφοράς του. Τόσο στην πολυπλοκότητα των μηχανισμών αιτιολογίας των ψυχικών διαταραχών, όσο και στη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγισή τους, οι γνώσεις μας αυξάνονται με ταχύτατο ρυθμό, ενώ ταυτόχρονα είναι ανάγκη να αλλάζουν και να προσαρμόζονται οι υποδομές και οι υπηρεσίες μας. Εξάλλου κάθε εποχή αναδεικνύει τις δικές της ιδιαιτερότητες σε σχέση με τα ψυχικά προβλήματα και τα φαινόμενα που τα υποθάλπουν ή τα επιτείνουν.

Το βιβλίο λαμβάνει όλα αυτά υπόψη του και προτείνει μια σύνθεση των νεότερων δεδομένων της Ψυχιατρικής Παιδιού και Εφήβου, σεβόμενο την πολυφωνία και αντιμετωπίζοντας με δυσπιστία την παγίωση και οριστικοποίηση των γνώσεων μας στην επιστήμη, πόσο μάλλον στα τόσο βαθιά και ανθρώπινα ζητήματα που αφορούν στην ψυχική υγεία και τη νοσολογία των παιδιών και των εφήβων.

Για πληροφορίες: ΒΗΤΑ Ιατρικές Εκδόσεις, Αδριανείου 3 & Κατεχάκη, 115 25 Αθήνα (Ν. Ψυχικό), Τηλ.: 210 – 67 14 371, 67 14 340.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό