19.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Αθήνας – Ποιους δρόμους πρέπει να αποφύγετε

Ειδήσεις Ελλάδα

Κίνηση τώρα: Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας με την κυκλοφορία των οχημάτων να πραγματοποιείται με μεγάλες καθυστερήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως όλοι οι κεντρικοί δρόμοι πέριξ της πλατείας Συντάγματος, όπως η Σταδίου και η Βασιλίσσης Σοφίας έχουν «φρακάρει», με αποτέλεσμα όλα τα οχήματα να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.

Φωτ.: Γιάννης Κέμμος / flash.gr

Φωτ.: Γιάννης Κέμμος / flash.gr

Σύμφωνα με την Τροχαία, κύρια αιτία του προβλήματος που παρατηρείται είναι η διεξαγωγή του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με την προσέλευση των φιλάθλων να είναι πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα να παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε ενημέρωση της Τροχαίας, λόγω της μαζικής προσέλευσης φιλάθλων στο Καλλιμάρμαρο, στο πλαίσιο του 6ου τουρνουά μπάσκετ «Π. Γιαννακόπουλος», είναι κλειστό το ανερχόμενο ρεύμα της λεωφόρου Βασ. Κωνσταντίνου από λεωφ. Βουλιαγμένης έως Ερατοσθένους.

Παράλληλα, όμως, για το απόγευμα του Σαββάτου στις 19:00 είναι προγραμματισμένη και πορεία στη Γλαδστώνος για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, κάτι που αναμένεται να δυσχεράνει ακόμη περισσότερο την κυκλοφορία των οχημάτων. 

Στις 19:30, μάλιστα, έκλεισε η Πατησίων για να πραγματοποιηθεί η διαδήλωση.

Η κίνηση τώρα στο κέντρο της Αθήνας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις εφαρμόζονται στο κέντρο της Αθήνας λόγω διεξαγωγής του 6ου τουρνουά καλαθοσφαίρισης «Π. Γιαννακόπουλος» του Παναθηναϊκού.

Λόγω του τουρνουά στο Καλλιμάρμαρο αποφασίστηκε να τεθούν σε ισχύ οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων, από την 12.00′ ώρα της 21-9-2024 έως την 01.00′ ώρα της 22-9-2024 επί της οδού Αρχιμήδους, στο τμήμα της από Πλ. Πλαστήρα έως την οδό Ανθίππου.

Αναλόγως τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες ενδέχεται να υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, από την 17.00΄ ώρα της 21-9-2024 έως την 01.00΄ώρα της 22-9-2024 επί των οδών:

Αρδηττού, στο τμήμα της από τη συμβολή της με τη Λεωφ. Βουλιαγμένης έως τη συμβολή της με τη Λεωφ. Βασ. Όλγας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λεωφ. Βασ. Κων/νου και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.Λεωφ. Βασ. Κων/νου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και δύνανται να παραταθούν ή να μειωθούν ανάλογα.

Η Τροχαία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν την κίνηση-στάθμευση των οχημάτων τους στις προαναφερόμενες οδούς τα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό