24.3 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Κρανίδι: Ανοίγουν στόματα για τον ξυλοδαρμό του 13χρονου – Τι καταγγέλουν συμμαθητές των δύο παιδιών

Ειδήσεις Ελλάδα

Δύο εικοσιτετράωρα μετά τον ξυλοδαρμό 13χρονου από συμμαθητή του σε σχολείο στο Κρανίδι,νέες μαρτυρίες παιδιών για τα όσα είδαν να συμβαίνουν μπροστά τους αλλά και καταγγελίες για την στάση που κράτησαν οι εκπαιδευτικοί βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα όπως υποστηρίζει συμμαθητής του παιδιού που ξυλοκοπήθηκε, μετά το επεισόδιο οι καθηγητές έδειχναν να σκέφτονται, όπως λέει τρόπους, για να μην πάρει έκταση το θέμα.

«Το παιδί που δέχτηκε την επίθεση ζήτησε από τους καθηγητές να τον αφήσουν να καλέσει τους γονείς του, όμως δεν του το επέτρεψαν. Του είπαν ότι δεν είναι ανάγκη να καλέσει εκείνη την ώρα. Το παιδί κατάφερε να καλέσει την μητέρα του όταν σχολάσαμε από το δικό του κινητό» είπε συμμαθητής των δύο νεαρών.

Ορισμένα από τα παιδιά προσπάθησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα και έτρεξαν για να χωρίσουν τους δύο συμμαθητές τους. Κάποιοι ειδοποίησαν και τους καθηγητές.

«Ένας άλλος συμμαθητής μας τον σταμάτησε, αλλιώς θα το είχε κάνει. Ήταν σοκαριστικό. Το περιστατικό δεν σταμάτησε εκεί, ο δράστης έσυρε το θύμα και το χτυπούσε με δύναμη στην πόρτα», «Όταν τελείωσε το μάθημα και τα παιδιά βγήκαν έξω, πάνω έμειναν τέσσερα παιδιά. Το θύμα είπε στο θύτη: ‘από την μέρα που γεννήθηκες βρίζεις εμάς και τους γονείς μας’. Το θύμα γύρισε την πλάτη του για να φύγει. Τότε το άλλο παιδί τον έπιασε με κεφαλοκλείδωμα και τον χτυπούσε στο κεφάλι. Στη συνέχεια προσπάθησε να τον πετάξει από το μπαλκόνι» ανέφεραν παιδιά που έγιναν αυτόπτες μάρτυρες του σοβαρότατου επεισοδίου.

Την ώρα που που 13χρονος παραμένει σε κατάσταση σοκ, με φίλους και συμμαθητές του, να προσπαθούν να τον κάνουν να αισθανθεί καλύτερα, η διεύθυνση του σχολείου τηρεί σιγή ιχθύος και προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάσταση που διαμορφώθηκε.

Για το σοβαρό επεισόδιο ο Βασίλης Πολύδωρος, διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήλωσε «Το σχολείο έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζεται βάση πρωτοκόλλου για την βία σε σχολική μονάδα, έχει συναντηθεί με τους γονείς, τους έχει πει αν θέλουν να τους υποστηρίξουν με ψυχολόγο».

Η διαφορετική εκδοχή των γονιών 

Οι γονείς των δύο παιδιών μιλώντας στο MEGA περιέγραψαν τα όσα έγιναν εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα. Ο πατέρας του θύματος, που έκανε καταγγελία στην αστυνομία, λέει ότι δεν επιθυμεί τη δίωξη κανενός. Αισθάνθηκε την ανάγκη, όπως υποστηρίζει να ενημερώσει τις Αρχές, για να μην ξεφύγουν τα πράγματα ακόμα περισσότερο. Από την άλλη πλευρά ο πατέρας του παιδιού που συνελήφθη μετά το επεισόδιο, έδωσε μια τελείως διαφορετική εκδοχή για το ξεκίνημα του καυγά.

«Ο συγκεκριμένος είχε ενοχλήσει το παιδί μου και στο παρελθόν. Πήγε η σύζυγος μου και την ενημέρωσαν. Ο διευθυντής όταν ενημέρωσε την σύζυγο μου δεν ήξερε πολλές λεπτομέρειες, είπε ότι θα το ερευνήσει. Είναι καλά το παιδί μου δεν έχει κάτι, κάτι εκδορές στον λαιμό, πήγαμε και στο Κέντρο Υγείας. Δεν ζητάω καμία δίωξη κανενός. Το πήγα λίγο παρακάτω με καταγγελία στην αστυνομία για να προλάβω άλλες καταστάσεις», πρόσθεσε ο πατέρας του 13χρονου.

«Είναι κάποια παιδιά που νευριάζουν λίγο πιο εύκολα από κάποια άλλα και μου είχε κάνει κάποια παράπονα το παιδί μου ότι τον ενοχλούσαν. Ίσως και ο δικός μου, αφού τον πείραζαν να έβρισε, αλλά η βία μετά είναι βία», είπε ο πατέρας του 13χρονου. «Δεν ρίχνω ευθύνη ούτε στους καθηγητές του σχολείου, ούτε στον διευθυντή. Ήθελα να κάνω αυτή την κίνηση για να ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα. Το πράγμα καθημερινά ξεφεύγει», τόνισε ο ίδιος.

«Ο,τι γίνει στο σχολείο το ”φορτώνουν” στο παιδί μου», λέει  ο πατέρας του φερόμενου ανήλικου δράστη

 «Ισχυρίστηκε ο μικρός ότι πήγε να τον πετάξει από το μπαλκόνι και πήγε και ένας άλλος που έχουν τσακωθεί και είπε ότι ήταν μάρτυρας. Όταν σου βρίζουν τη μάνα και τον πατέρα τι θα κάνεις; Κάποια στιγμή θα το πλακώσεις », ανέφερε ο πατέρας του 13χρονου φερόμενου δράστη.

Όπως  λέει, το παιδί του έχει στοχοποιηθεί επειδή δεν είναι από την περιοχή και δέχεται bullying από ντόπιους συμμαθητές του. «Τον έχουν στοχοποιήσει και ό,τι γίνει στο σχολείο το ”φορτώνουν” στον μικρό. Μένουμε εδώ 17 χρόνια, αλλά γι’ αυτούς είμαστε ξένοι. Τον ενοχλούσε εδώ και ένα μήνα, τον έβριζε και μέσα στη τάξη. Του λέω μην δίνεις σημασία, γιατί θα μπλέξουμε στο τέλος», σημείωσε ο πατέρας του φερόμενου δράστη.

Ο φερόμενος ανήλικος δράστης αναμένεται να απολογηθεί αύριο το πρωί, με τον πατέρα του θύματος, να επαναλαμβάνει από την πρώτη στιγμή πως δεν επιθυμεί την δίωξή του, αλλά μόνο το πώς θα μπει ένα τέλος στις παραβατικές συμπεριφορές ορισμένων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό