23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κρίνοντας στα International Emmy Awards και διοργανώνοντας το Gala Event στο Ντουμπρόβνικ!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Κική Σιλβεστριάδου, CEO της Nova Media και η Αγάπη Κεφαλογιάννη, Senior Programming Manager της Nova Media περπάτησαν στο κόκκινο χαλί

Πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπρόβνικ ο Ημιτελικός Γύρος Κριτικής στην κατηγορία Telenovela για τα 50α International Emmy Awards. Η United Media, η εταιρεία ΜΜΕ της United Group του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και μητρική εταιρεία της Nova Ελλάδας, και η Nova TV, οικοδεσπότες αυτής της σημαντικής διαδικασίας, που θα καθορίσει τους υποψηφίους για αυτό το διάσημο βραβείο, συγκέντρωσαν κορυφαίους επαγγελματίες σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο και συνέβαλαν με την τεχνογνωσία τους στην επιλογή του καλύτερου περιεχομένου στην κατηγορία Telenovela.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τo Gala Event στο κόκκινο χαλί και εορταστικό δείπνο με καλεσμένους από την περιοχή και ανά τον κόσμο. Τη Nova Ελλάδας εκπροσώπησαν η CEO της Nova Media, κα. Κική Σιλβεστριάδου και η Senior Programming Manager κα. Αγάπη Κεφαλογιάννη.

Μεταξύ των μελών της κριτικής επιτροπής ήταν γνωστοί σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, μοντέρ, επαγγελματίες της τηλεόρασης και άλλοι ειδικοί από την τηλεοπτική και κινηματογραφική βιομηχανία. Μεταξύ αυτών ο Vyara Ankova, ένας από τους πιο δημοφιλείς επαγγελματίες της τηλεόρασης της Βουλγαρίας με τεράστια εμπειρία στις τέχνες των μέσων και της τηλεόρασης, μέλος της Ομάδας Προγράμματος του Nova Broadcasting Group, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Net Info και ένα από τα μέλη International Academy of Television Arts and Sciences και ο διάσημος Βόσνιος σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός, Danis Tanović, βραβευμένος με Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας μεγάλου μήκους «No Man’s Land».

Παράλληλα, το «παρών» έδωσε και η Danica Pajović, συγγραφέας, καθηγήτρια δραματουργίας κινηματογράφου και τηλεόρασης στη Σχολή Δραματικών Τεχνών στο Βελιγράδι, γνωστή για τους τίτλους «Black Sun», «Žigosani u reketu», «Pare ili život» και ο Ivan Živković, σκηνοθέτης και σεναριογράφος που έγραψε πολλά επεισόδια για σειρές όπως «Legacy», «Faith and conspiracy», «Roots», «Time of Evil», «Civil Servant» και «Black Sun».

Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν γνωστοί και καταξιωμένοι Κροάτες σκηνοθέτες όπως ο Branko Ivanda, Darko Drinovac and Nevio Marasović. Η Zrinka Jankov, Αρχισυντάκτρια και Αναπληρώτρια Διευθύντρια Προγράμματος του Nova TV Group, η οποία συμμετείχε ενεργά στην ανάπτυξη της πρώτης εμπορικής τηλεόρασης και της ισχυρότερης ομάδας πολυμέσων στην Κροατία, και η Nataša Buljan, τηλεοπτική στέλεχος στο Nova TV Croatia, συγγραφέας και σεναριογράφος του πολυάριθμου δημοφιλούς Σειρές όπως «Stella», «Pure Love», «Dar Mar», «Best Man», γνώριζαν επίσης καλά τα κριτήρια του ποιοτικού δραματικού περιεχομένου. Μεταξύ των ονομάτων στην κριτική επιτροπή των 50ων διεθνών βραβείων Emmy στην κατηγορία Telenovela ήταν επίσης ο εξέχων κινηματογραφιστής και φωτογράφος Stanko Herceg, καθώς και ο κινηματογραφικός και τηλεοπτικός παραγωγός, πρόεδρος της Κροατικής Εταιρείας Ανεξάρτητων Παραγωγών Danijel Pek, του οποίου η ταινία «Murina» κέρδισε το διάσημο Camera d’Or στο Φεστιβάλ των Καννών.

Η διαδικασία επιλογής για τα 50α Διεθνή Βραβεία Emmy είναι μια χρονοβόρα διαδικασία με κριτές που συναντώνται σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Οι τελικοί υποψήφιοι για συνολικά 17 κατηγορίες θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο, ενώ οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 21 Νοεμβρίου στην 50ή τελετή των International Emmy Awards στη Νέα Υόρκη.

Μετά την επίσημη διαδικασία, πραγματοποιήθηκε επίσημη δεξίωση για τους καλεσμένους στο Ντουμπρόβνικ και πολλοί ηθοποιοί και σκηνοθέτες από την περιοχή περπάτησαν στο κόκκινο χαλί.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό