24 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Κρήτη: Το αδιαχώρητο στον Κούλε Ηρακλείου, απαγορεύτηκε η είσοδος () |

Ειδήσεις Ελλάδα

Το αδιαχώρητο επικράτησε στον Κούλε Ηρακλείου Κρήτης το Σάββατο (11/4), αφού και λόγω του καλού καιρού οι Ηρακλειώτες αποφάσισαν να κάνουν μια βόλτα.

Ωστόσο, μαζεύτηκε πολύς κόσμος σε ένα μέρος που παραδοσιακά αυτή την εποχή επιλέγουν πολλοί για να κάνουν ένα περίπατο δίπλα στην θάλασσα.

Όμως λόγω της κατάστασης με την πανδημία του του κορονοϊού και στην χώρα μας, κρίθηκε σκόπιμο να κλείσει η είσοδος ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις και τις επόμενες ημέρες, την στιγμή που έχουν επιβληθεί μέτρα στο πλαίσιο μείωσης της εξάπλωσης της co-19.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ekriti.gr το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου αποφάσισε την απαγόρευση εισόδου και μετακίνησης πολιτών στο Βόρειο Λιμενοβραχίονα (Κούλε).

Η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ από τις 12 σήμερα το μεσημέρι και θα διαρκέσει όσο χρονικό διάστημα επιβάλλονται μέτρα προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου αναφέρονται τα εξής:

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι με την υπ’ αριθ. 15/2020/12-4-2020  Απόφαση απαγορεύτηκε η είσοδος και μετακίνηση πολιτών στο Βόρειο Λιμενοβραχίονα λιμένα Ηρακλείου.

Η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ από 12/4/2020 και ώρα 12:00 και θα διαρκέσει όσο χρονικό διάστημα επιβάλλονται μέτρα προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο λιμένα εφόσον η μετακίνησή τους πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων και εφόσον δεν θίγονται τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και Αποφάσεις αναφορικά με τη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Επισημαίνεται ότι οι παραβάτες της προαναφερθείσας απόφασης, ανεξάρτητα των συντρεχουσών ποινικών και αστικών ευθυνών κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις κυρώσεις του άρθρου 157 του ν.δ. 187/73 (Α’ 261), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε το cretalive.gr φαίνονται οι πολλοί Ηρακλειώτες που κάνουν τον περίπατο τους ή τρέχουν στον Κούλε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό