17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κουτσούμπας με αφορμή την 21η Απριλίου: Σήμερα βιώνουμε μια νέα βαρβαρότητα – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στεφάνι στο μνημείο του Σπύρου Μουστακλή, στο χώρο του πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ, κατέθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δικτατορία του κεφαλαίου

Στο χώρο πραγματοποιήθηκε μια λιτή εκδήλωση από το ΚΚΕ προκειμένου να τιμηθούν η μνήμη και η προσφορά των θυμάτων της χούντας, όλων όσων έδωσαν τη ζωή τους, δολοφονήθηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν και υπέστησαν βασανιστήρια, συμβάλλοντας με κάθε μορφή στην ανάπτυξη της αντιδικτατορικής πάλης.

Τουρκικοί «τσαμπουκάδες» στο Αιγαίο – Υπερπτήσεις σε μεγάλα νησιά, όπως το 2002

Σήμερα, σε διαφορετικές συνθήκες, βιώνουμε μια νέα εκδοχή της βαρβαρότητας δήλωσε ο γραμματέας του ΚΚΕ σημειώνοντας ότι «στις συνθήκες της πανδημίας του κοροναϊού φάνηκε σε όλο της το μεγαλείο η γύμνια του συστήματος της δικτατορίας του κεφαλαίου, των μονοπωλίων».

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα:

«Τιμάμε τους ήρωες του αντιδικτατορικού αγώνα, βγάζουμε πολύτιμα συμπεράσματα. Σήμερα, σε ιδιαίτερες, διαφορετικές οπωσδήποτε συνθήκες, βιώνουμε μια νέα εκδοχή της βαρβαρότητας. Στις συνθήκες της πανδημίας του κοροναϊού φάνηκε σε όλο της το μεγαλείο η γύμνια του συστήματος της δικτατορίας του κεφαλαίου, των μονοπωλίων.

Μένουμε γεροί, μένουμε δυνατοί, όρθιοι. Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες, οδηγοί της ελπίδας οι πρώτοι νεκροί».

Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην κατάθεση στεφάνου στο ΕΑΤ-ΕΣΑ, με αφορμή την 21η Απριλίου, μέρα επιβολής της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα #ΚΚΕ #ΚΝΕ #menoume_dynatoi https://t.co/0ZqOnvxcxf pic.twitter.com/RyyFMEwM3L

— Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ (@gt_kke) April 21, 2020

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967-1974, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Σπύρο Χαλβατζή.

Αλλάζει πίστα ο Σταϊκούρας

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό