20.6 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Κουτσιαύτης στο ACTION 24: Γιατί δεν είναι πέναλτι οι φάσεις του Ρέτσου και του Περέιρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο έμπειρος κριτής διαιτησίας, Αριστομένης Κουτσιαύτης, αναφέρθηκε σε πολλές επίμαχες φάσεις της 7ης αγωνιστικής της Super League στην εκπομπή «ΠΑΜΕ ΓΗΠΕΔΟ» του ACTION 24. Αρκετές ομάδες είχαν παράπονα από την διαιτησία, με τον Αριστομένη Κουτσιαύτη να υποστηρίζει πως όλες οι αποφάσεις που πάρθηκαν από τους διαιτητές ήταν οι ενδεδειγμένες.

Συγκεκριμένα, από το μεγάλο ντέρμπι «αιωνίων», ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, εξήγησε γιατί το πέναλτι του Ρέτσου σωστά δεν δόθηκε παρότι βρήκε την μπάλα με τα χέρια. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα πέναλτι που δόθηκαν στο Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ, μετά από σωστή παρέμβαση του VAR, αλλά και γιατί η ΑΕΚ δεν έπρεπε να λάβει πέναλτι ούτε στη πτώση του Περέιρα, αλλά ούτε και στο χέρι του αμυντικού του Παναιτωλικού.

Το «τριφύλλι» εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με αυτήν την απόφαση, θεωρώντας πως ο Έλληνας αμυντικός μπλόκαρε την μπάλα με τα χέρια, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η «Ένωση», κάνοντας λόγο για εποχές παράγκας. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε καιο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ, Στεφάν Λανουά, αναφορικά με τις εν λόγω αποφάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού

«Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι διαφέρει από τις πρακτικές άλλων, δεν ασχολείται με το παρασκήνιο, ούτε προσπαθεί να ελέγξει τη διαιτησία. Είναι, όμως, φανερό ότι κάποιοι έχουν παρεξηγήσει τη στάση μας. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι μόνο στις πρώτες επτά αγωνιστικές η ομάδα μας έχει το θλιβερό προνόμιο των highlights λάθος διαιτητικών αποφάσεων.

Στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης μέτρησε ένα άκυρο γκολ, με τον Πανσερραϊκό η απόφαση του διαιτητή για πέναλτι σε γροθιά του αντίπαλου τερματοφύλακα στον Βαγιαννίδη άλλαξε με απίθανη παρέμβαση VAR και βέβαια στο αποψινό ματς με τον Ολυμπιακό που ο Ρέτσος μπλόκαρε με τα χέρια τη μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή και ένα πέναλτι – ορισμός δεν καταλογίστηκε. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να λάβουμε αρμοδίως εξήγηση πώς ένας ποδοσφαιριστής μπλοκάρει τη μπάλα με τα χέρια εντός περιοχής και δεν καταλογίζεται πέναλτι.

Πρέπει να ντρέπονται όσοι αντιμετωπίζουν έτσι τον Παναθηναϊκό και τους 60.000 φιλάθλους μας που γέμισαν σήμερα το Ολυμπιακό Στάδιο. Από εδώ και πέρα, θα σταθούμε απέναντι σε όσα συμβαίνουν, γιατί έχει ξεπεραστεί κάθε όριο ανοχής και αντοχής». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ από τη μέρα που ανέλαβε την ιδιοκτησία της ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος και πριν καν την έναρξη του πρωταθλήματος έδειξε καλή διάθεση προς πάσα κατεύθυνση!

Στηρίξαμε την επιλογή του κ. Στεφάν Λανουά, δείχνοντας απόλυτο σεβασμό στις ποδοσφαιρικές Αρχές της χώρας και στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία. Έχουμε κινηθεί αυστηρά και μόνο θεσμικά!

Με λύπη μας, όμως, διαπιστώνουμε πως κάποιοι δεν δείχνουν τον αντίστοιχο σεβασμό στην ΑΕΚ. Σε έλλειψη σεβασμού δε θα δείξουμε ανοχή!

Ζητάμε την αυστηρή εφαρμογή των κανονισμών από τους διαιτητές και τους VARίστες. Και αυτονόητα την παραδειγματική τιμωρία όσων από αυτούς δεν τους εφαρμόζουν!

Στον τελευταίο μας αγώνα υπήρξε πρωτοφανής για την εποχή του VAR αλλοίωση αποτελέσματος. Την είδε όλη η φίλαθλη Ελλάδα και καμιά οργανωμένη προπαγάνδα δεν μπορεί να παραπλανήσει.

Πέρα από αυτό, όμως, είδαμε μια συνολικά κακή διαιτησία, πολύ κατώτερου επιπέδου από αυτό που όλοι πρέπει να θέλουν για την Super League. Και μια διαχείριση στον πειθαρχικό έλεγχο με κίτρινες εις βάρος μας χωρίς λόγο και σειρά από ανάποδα σφυρίγματα εναντίον μας.

Μπορεί κάποιοι να θέλουν να επιστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε εποχές… Παράγκας! Η ΑΕΚ με κανέναν τρόπο δεν θα επιτρέψει να συμβεί αυτό. Και αυτό καλό θα είναι να ληφθεί σοβαρά υπόψη…».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό