16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Κουαρτέτο» κορυφαίων στο Australian Open

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι ημιτελικοί του Australian Open, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τα ξημερώματα της Παρασκευής, επιδεικνύουν ένα τένις απόλυτου επιπέδου, όπου η νέα γενιά, που εκπροσωπείται από τους Μεντβέντεφ, Τσιτσιπά και Μπερετίνι, προσπαθεί να κλείσει τον δρόμο στο «γέρικο λιοντάρι», τον Ράφα Ναδάλ.

Τρεις από τους τέσσερις προημιτελικούς έπρεπε να φτάσουν έως το μάξιμουμ των πέντε σετ για να κριθεί ο νικητής, ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς, παίζοντας ίσως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του, διέλυσε τον Γιανίκ Σίνερ με 3-0.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του τένις ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ είναι το φαβορί για τον τίτλο. Ο Ρώσος, νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη και φιναλίστ πέρυσι, βλέπει το δεύτερο Grand Slam της καριέρας του εφικτό, μετά τον θρίαμβο στο US Open τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Πίσω του, επίσης ανάμεσα στα φαβορί, ο Ράφα Ναδάλ που έχει θριαμβεύσει μόνο μία φορά στη Μελβούρνη, το 2009 απέναντι στον επί χρόνια αντίπαλο του Ρότζερ Φέντερερ, όπου όμως έπαιξε άλλους 4 τελικούς.

Σε ηλικία σχεδόν 36 ετών, ο Ισπανός από το Μανακόρ θέλει να χαρίσει στον εαυτό του ένα άλλο μαργαριτάρι, με τη μορφή του Slam νούμερο 21 της μυθικής καριέρας του.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας, νούμερο 4 του ATP και ο νεότερος των ημιτελικών, βρίσκεται ακόμα στο κυνήγι του πρώτου του Grand Slam και, αφού το άγγιξε πέρυσι στο Παρίσι, στοχεύει να ξεκινήσει το 2022 ως απόλυτος πρωταγωνιστής.

Στη συνέχεια, υπάρχει κάποιος που θέλει να ξαναγράψει την ιστορία και να σπάσει ένα ταμπού για την Ιταλία από το 1976, τη χρονιά κατά την οποία ο Αντριάνο Πανάτα κατάκτησε το Roland Garros. Από τότε, κανένας τενίστας από τη γειτονική χώρα δεν έχει κατακτήσει τουρνουά Grand Slam.

Ο Ματέο Μπερετίνι άγγιξε το κατόρθωμα τον περασμένο Ιούνιο στο Wimbledon, αλλά ο Τζόκοβιτς δεν του επέτρεψε να το κάνει αληθινό. Αυτή τη φορά ο αθλητής από τη Ρώμη δεν θέλει να σταματήσει και στοχεύει στη νίκη, παρά τους δύο «μαραθωνίους» του απέναντι σε Αλκαράθ και Μονφίς. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό