27.3 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Κορoνοϊός – Ενδοοικογενειακή βία: Η Καμίλα δίπλα στα θύματα – «Δεν είστε μόνοι»

Ειδήσεις Ελλάδα

Κορoνοϊός – Ενδοοικογενειακή βία: Η Δούκισσα της Κορνουάλης στέλνει το δικό της μήνυμα στα θύματα της βίας.

Κορoνοϊός – Ενδοοικογενειακή βία:  Αντιμέτωποι με ένα επίσης σημαντικό πρόβλημα έρχονται πολλοί άνθρωποι τώρα που είναι έγκλειστοι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Συγκεκριμένα καταγράφεται μια  έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας με τον κατ’ οίκον περιορισμό.  Η Καμίλα που είναι πολύ ευαισθητοποιημένη σε αυτό το κομμάτι και η οποία υποστηρίζει δράσεις κατά της κακοποίησης μέσα στην οικογένεια,  με μια μακροσκελή ανάρτηση στα social media, ενημερώνει τους ανθρώπους αυτούς ότι δεν είναι «μόνοι».

«Αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος για τους πάντες, καθώς έχει ζητηθεί απ’ όλους μας να μείνουμε στο σπίτι για να είμαστε ασφαλείς. Αλλά για κάποιους από εσάς αυτό είναι ακόμα πιο δύσκολο, επειδή το σπίτι δεν είναι ασφαλές μέρος. Μπορώ να φανταστώ πώς είναι να σας ζητούν να μείνετε εκεί κι ότι ίσως αισθάνεστε πολύ απομονωμένοι και φοβισμένοι για εσάς και την οικογένειά σας. Αυτή η έκκληση μπορεί να σημαίνει ότι περνάτε περισσότερο χρόνο με το άτομο που σας βλάπτει.

Αν είστε σε αυτή την κατάστασή ή αν ανησυχείτε για κάποιον άλλο, θέλω να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι. Ακόμη και αν δεν μπορείτε να φύγετε από το σπίτι σας, μπορείτε να καλέσετε την Εθνική Γραμμή Βοήθειας για την Ενδοοικογενειακή Βία ή να επικοινωνήσετε με μία από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις για προστασία από την ενδοοικογενειακή βία. Παρακαλώ μείνετε ασφαλείς και λάβετε βοήθεια» αναφέρει το μήνυμά της Δούκισσα της Κορνουάλης, που συνοδεύεται από τους σχετικούς τηλεφωνικούς αριθμούς για ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο που χρειάζονται βοήθεια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό