18.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κορυφώνεται η κόντρα στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Σιγουριά στην κυβέρνηση ότι ο νέος νόμος που θα τεθεί προς ψήφιση την Τετάρτη (16/6) είναι στη σωστή κατεύθυνση – Αντίθετα τα κόμματα της αντιπολίτευσης – Μετ’ εμποδίων οι απεργιακές κινητοποιήσεις

Σε δύο παρατάξεις έχουν χωριστεί τα κόμματα στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο. Η κόντρα αναμένεται να κορυφωθεί αύριο, Τετάρτη 16 Ιουνίου, καθώς στο τέλος της συζήτησης θα τεθεί προς ψήφιση.

Από τη μια μεριά είναι οι εκπρόσωποι του κυβερνώντος κόμματος και στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουν ακράδαντα ότι ο νέος νόμος είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Το έχουν υποστηρίξει με σθένος, όχι μόνο ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, όσο και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και οι βουλευτές της παράταξης.

Στην αντίπερα όχθη είναι η αντιπολίτευση, η οποία παρουσιάζεται σύσσωμη και μάλιστα στελέχη των κομμάτων τους παροτρύνουν για απεργιακές κινητοποιήσεις τους εργαζόμενους. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 παρουσιάζονται εντελώς αντίθετα στο εργασιακό νομοσχέδιο, ενώ τις αντιρρήσεις της έχει εκφράσει και η Ελληνική Λύση.

Βάσει της εικόνας που υπάρχει μέχρι τώρα, ο νόμος αναμένεται να περάσει, καθώς η ΝΔ έχει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, ενώ μέχρι τώρα δεν υπάρχει διάθεση για να γίνουν κάποιες διαφοροποιήσεις της τελευταίας στιγμής.

Στο ίδιο μήκος κύματος με την αντιπολίτευση είναι και τα συνδικάτα, όμως αυτή τη φορά οι κινητοποιήσεις και οι απεργίες δεν είναι τόσο μαζικές όσο την περασμένη Πέμπτη. Μάλιστα με τις αποφάσεις των Μονομελών Πρωτοδικείων σε Αθήνα και Πειραιά μπαίνουν εμπόδια στις απεργίες που έχουν ανακοινώσει η ΑΔΕΔΥ και η ΠΝΟ για τα πλοία.

Όσον αφορά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχει εξαγγελθεί μια τετράωρη στάση από την ΕΣΗΕΑ.

Πως κινούνται τα Μέσα Μεταφοράς

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, τα ΜΜΜ θα λειτουργούν σίγουρα ως τις 10 το πρωί.

Οι συρμοί στις γραμμές 1 και 2 του Μετρό και η γραμμή 3 Ηλεκτρικού θα κινηθούν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί, ενώ μετά τις 10 π.μ. οι εργαζόμενοι θα «τραβήξουν» χειρόφρενο, αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που εισάγεται για ψήφιση.
Τραμ και ηλεκτρικός θα κινηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί. Από τις 10 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας δε θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια.
Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τρόλεϊ θα κάνουν στάση εργασίας από τις 13:00 έως τις 17:00

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό