12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός τουρισμός: Voucher 18μηνης διάρκειας στις τουριστικές επιχειρήσεις []

Ειδήσεις Ελλάδα

Κορονοϊός τουρισμός: Σε ρύθμιση με την οποία δίνεται στις τουριστικές επιχειρήσεις η δυνατότητα να αποζημιώνουν τους πελάτες τους με την έκδοση voucher 18μηνης διάρκειας, με σκοπό τη στήριξη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και ταξιδιωτικών γραφείων, προχωράει το υπουργείο Τουρισμού.

Κορονοϊός τουρισμός: Όπως τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, σε τηλεοπτική εκπομπή του OPEN, η εν λόγω πρωτοβουλία θα έλθει στη Βουλή, εντός της εβδομάδας και συγκεκριμένα στα επόμενα νομοσχέδια. Με τον τρόπο αυτό, ανάφερε ο κ. Θεοχάρης θα δοθεί η απαραίτητη ανάσα που χρειάζονται οι επιχειρήσεις. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ένας καταναλωτής που έχει κλείσει διακοπές, πχ για το Πάσχα, αντί επιστροφής χρημάτων θα λάβει ισόποσο voucher, το οποίο μπορεί να αξιοποιήσει αργότερα σε άλλο ταξίδι, ακόμα και με άλλο προορισμό μέσω του ίδιου ταξιδιωτικού γραφείου ή της τουριστικής επιχείρησης.

Για το σκοπό αυτό το υπουργείο Τουρισμού συνεργάζεται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ήδη ετοιμάζεται επιστολή προς την Κομισιόν για τη στήριξη του μέτρου.

Στέλιος Πέτσας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός» και τόνισε ότι «η κυβέρνηση εντείνει τη δράση της στους άξονες που όρισε από την αρχή: ανάσχεση της διασποράς του ιού, ενίσχυση του συστήματος υγείας και στήριξη της οικονομίας και βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών». Επεσήμανε πως «χωρίς τα αυστηρά μέτρα θα ζούσαμε δραματικές στιγμές» και υπογράμμισε πως «με τα μέτρα που πήραμε φρενάραμε τον ιό. Ας διαφυλάξουμε αυτό που κερδίσαμε. Αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε. Μένοντας σπίτι τον Απρίλιο, είναι στο χέρι μας τον Μάιο να χαρούμε τα πρώτα αποτελέσματα του κόπου μας».

Σημείωσε επίσης ότι «το επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης στη φάση αυτή εστιάζει σε κρίσιμες κοινωνικές ομάδες οι οποίες είναι απαραίτητο να προφυλαχθούν απέναντι στον αυξημένο κίνδυνο εξάπλωσης του κορονοϊού όπως οι άστεγοι ή όσοι έχουν κάποια εξάρτηση». Την ίδια ώρα, επεσήμανε πως και στις δομές φιλοξενίας εντείνονται τα μέτρα, αφού κατασκευάζονται χώροι απομόνωσης και περιορίζονται οι έξοδοι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό