29.9 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Κορονοϊός ΣΥΡΙΖΑ: Μένουμε σπίτι και διεκδικούμε []

Ειδήσεις Ελλάδα

Κορονοϊός ΣΥΡΙΖΑ: Νέα καμπάνια ξεκίνησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με φόντο την πανδημία και τις διεκδικήσεις που προκύπτουν.

Κορονοϊός ΣΥΡΙΖΑ: Μία νέα καμπάνια λανσάρει η Κουμουνδούρου με κεντρικό σύνθημα το «Μένουμε σπίτι και διεκδικούμε». Ειδικότερα, σε βίντεο που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσιότητα, σημειώνονται τα εξής:

«Μένουμε σπίτι. Δεν μένουμε αμέτοχοι. Μένουμε σπίτι και διεκδικούμε:

Ισχυρή Δημόσια Υγεία
Προστασία Εργαζόμενων
Θωράκιση Οικονομίας
Μέτωπο Ζωής & Αλληλεγγύης

Αναστολή του Συμφώνου Σταθερότητας και χρήση του μαξιλαριού των 37 δισ. προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως αναγκαιότητα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και της αποδιάρθρωσης του παραγωγικού ιστού της χώρας με πρόσχημα την πανδημία. Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Απάντησε μάλιστα σε διαδικτυακές ερωτήσεις που υποβλήθηκαν.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «η κρίση ενδεχομένως για κάποιους να εκλαμβάνεται ως ευκαιρία για διάλυση εργασιακών σχέσεων, αποδιάρθρωση του παραγωγικού ιστού της χώρας, για μια σειρά νεοφιλελεύθερων παρεμβάσεων που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα μπορούσαν να υλοποιήσουν. Τους λέμε να μην το διανοηθούν».

 

Μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «η κυβέρνηση επιδίδεται σε διαγωνισμό προχειρότητας, αναποτελεσματικότητας και πανηγυρικής εξαγγελίας παρεμβάσεων που δεν μπορούν να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη».

Μάλιστα σημείωσε ότι ως χώρα «δεν είμαστε αντιμέτωποι με μια παροδική κρίση αλλά με μια τεράστια δομική πρόκληση» τονίζοντας πως «η μόνη δυνατότητα να αντεπεξέλθει η κοινωνία είναι να τονωθούν άμεσα σε ρευστότητα οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις. Οι δυνατότητες υπάρχουν από την αναστολή του Συμφώνου σταθερότητας, και την ασφάλεια που παρέχει το μαξιλάρι του ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικά είναι τα προγράμματα που υλοποιούνται σε άλλες χώρες για την τόνωση των εργαζομένων και των επιχειρήσεων». Διαβάστε Αναλυτικά

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό