32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Κορονοϊός Μόσχα: 100.000 κάμερες παρακολουθούν όσους είναι σε καραντίνα []

Ειδήσεις Ελλάδα

Κορονοϊός Μόσχα: Δεν υπάρχει ούτε ένας διάδρομος του μετρό, ούτε ένας δρόμος στον οποίο δεν έχει εγκατασταθεί μία από τις 170.000 κάμερες που αναπτύχθηκαν στη Μόσχα την τελευταία δεκαετία.

Κορονοϊός Μόσχα: Από τον Φεβρουάριο χιλιάδες Μοσχοβίτες, κυρίως όσοι έχουν επιστρέψει από τις χώρες που έχουν πληγεί από την co-19, υποβάλλονται σε καθεστώς αυστηρής καραντίνας στα σπίτια τους επί 14 ημέρες με στόχο την ανάσχεση της εξάπλωσης της επιδημίας. Στις βάσεις δεδομένων είναι καταγεγραμμένες οι διευθύνσεις τους και το νούμερο του τηλεφώνου τους, ενώ υπάρχει αντίγραφο των διαβατηρίων τους. Καθένας έχει ενημερωθεί ότι σε περίπτωση που παραβιάσει τους όρους της καραντίνας θα του επιβληθούν πρόστιμο ακόμη και ποινή φυλάκισης, ενώ οι αλλοδαποί απειλούνται με απέλαση.

«Ο σεβασμός του καθεστώτος της καραντίνας ελέγχεται μέσω συνεχούς παρακολούθησης, κυρίως μέσω του συστήματος αναγνώρισης προσώπων», αναφέρει ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν στο ιστολόγιό του. Η ισχύς αυτού του συστήματος βασίζεται στο εύρος του. Περίπου 100.00 εξ αυτών συνδέονται με ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να αναγνωρίζει τα πρόσωπα, ενώ οι υπόλοιπες 70.000 θα συνδεθούν σύντομα.

Η αστυνομία της Μόσχας ανακοίνωσε ότι χάρη σε αυτή την παρακολούθηση έχει αναγνωρίσει από τον Φεβρουάριο σχεδόν 200 ανθρώπους που παραβίασαν την καραντίνα που τους είχε επιβληθεί. Η Ρωσία έχει ρίξει και άλλες τεχνολογίες στην υπηρεσία της καταπολέμησης της co-19, από την τηλεϊατρική ως την παρακολούθηση των διαδρόμων των σούπερ μάρκετ και των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να αντιμετωπίσει τις φήμες και τις «ψευδείς πληροφορίες». Σύμφωνα με τον Σομπιάνιν, οι κάμερες χρησιμεύουν και για την παρακολούθηση του ανεφοδιασμού των σούπερ μάρκετ, προκειμένου να αποφευχθούν ελλείψεις, την ώρα που πολλοί Μοσχοβίτες, ανήσυχοι για τον κορονοϊό, έσπευσαν αυτή την εβδομάδα να ανεφοδιαστούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Μετά από παρέμβαση του Βλαντιμίρ Πούτιν η επικεφαλής της Rospotrebnadzor (Υγειονομική Υπηρεσία της Ρωσίας) Άννα Ποπόβα κάλεσε την κυβέρνηση να σκληρύνει τη στάση για τις παραβιάσεις της καραντίνας του κορονοϊού. “Θα ήθελα να σας απευθύνω έκκληση για την επιτάχυνση αυτών των οδηγιών που έχετε ήδη δώσει για την ενίσχυση της διοικητικής ευθύνης για την παραβίαση των κανόνων καραντίνας”, δήλωσε η Ποπόβα σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Ο πρωθυπουργός Mishustin επιβεβαίωσε ότι αυτό θα γίνει στο τέλος της συνεδρίασης. Η Ποπόβα σημείωσε επίσης ότι οι σημερινοί γιατροί παρακολουθούν 7110 άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με τους φορείς του ιού. Στις 11 Μαρτίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε την έκρηξη μιας νέας μόλυνσης από κορονοϊό ως πανδημία. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, περίπου 292 χιλιάδες άνθρωποι αρρώστησαν στον κόσμο, 12,7 χιλιάδες πέθαναν. Ο συνολικός αριθμός των ασθενών με COVID-19 στη Ρωσία ανήλθε σε 438 άτομα (262 από αυτούς – στην πρωτεύουσα), 17 ανάρρωσαν. Τα τελευταία δεδομένα για την κατάσταση σχετκά με τον co-19 στη Ρωσία και τον κόσμο παρουσιάζονται σε μια πύλη του υπουργείο την διεύθυνση stopkoronavirus.ru 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό