28.2 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Κορονοϊός θύματα: Ένας ακόμα νεκρός – 24 τα θύματα του Co-19 στην Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Κορονοϊός θύματα: Ένας ακόμα νεκρός στην Ελλάδα – 24 νεκροί από τον Co-19

Κορονοϊός θύματα: Ένας ακόμα ασθενής έχασε τη ζωή του από τον νέο ιό . Πρόκειται για έναν 64χρονο άνδρα από τη Δαμασκηνιά Βοΐου στην Κοζάνη. Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες είχε χάσει τη ζωή του και ο 90χρονος πατέρας του. Σημειώνεται πως το πρωί της Πέμπτης έγινε γνωστό πως ένας ακόμη ασθενής, ένας 46χρονος στρατιωτικός έχασε τη ζωή του από τον κορονοϊό. Πλέον ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 24.

Ο άτυχος στρατιωτικός είχε βρεθεί θετικός στο κορονοϊό και είχε μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλευόταν, όπως μεταδίδει το xanthinea.gr.

Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Πέμπτης, ο στρατιωτικός που απεβίωσε αποτελεί τον δεύτερο ασθενή που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και πεθαίνει στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης. Ο άτυχος άνδρας υπηρετούσε στο Δ΄ ΣΣ στην Ξάνθη και έφερε τον βαθμό του ανθυπασπιστή, ενώ χαρακτηρίζεται και ως ένα από τα πιο νεαρά σε ηλικία θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Προηγήθηκε ο θάνατος ενός ηλικιωμένου άνδρα από τον Εχίνο. Ο ορεινός οικισμός μάλιστα της Ξάνθης τέθηκε σε καραντίνα για 14 ημέρες καθώς θεωρήθηκε υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου και οι κάτοικοι έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Μάλιστα, στο χωριό θα υπάρχουν δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, θα υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία όπου οι κάτοικοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα απαραίτητα. Παράλληλα, υπάρχει πρόβλεψη για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους αναξιοπαθούντες, όπως είπε ο κ. Χουβαρδάς. Στόχος είναι η κατάσταση να περιοριστεί στα κρούσματα που ήδη είχαμε και να μην υπάρξει εξάπλωση.

Η καραντίνα ισχύει για δύο εβδομάδες, έως τις 7 Απριλίου ενώ παραμένει σε ισχύ ο προσωρινός περιορισμός κατ’ οίκον, ενώ τα κρούσματα τα διαχειρίζεται είτε το νοσοκομείο Ξάνθης είτε το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. «Το θέμα είναι να προστατευτεί η υγεία των κατοίκων» τόνισε ο κ. Χουβαρδάς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό