27.9 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Κορονοϊός εισπρακτικές εταιρείες: Καταγγελίες ότι συνεχίζουν να ενοχλούν τους πολίτες [s]

Ειδήσεις Ελλάδα

Κορονοϊός εισπρακτικές εταιρείες: Σοβαρές καταγγελίες ότι εισπρακτικές εταιρείες εξακολουθούν να καλούν τους πολίτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Κορονοϊός εισπρακτικές εταιρείες: Παρά τα λεγόμενα του υπουργού Ανάπτυξης, ο οποίος προ ημερών είχε δηλώσει ότι οι εισπρακτικές εταιρίες θα σταματήσουν τα τηλέφωνα στους πολίτες κατά την περίοδο του κορονοϊού, στην Θεσσαλονίκη οι εισπρακτικές συνεχίζουν απτόητες τις κλήσεις τους. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δικηγόρος στο OPEN TV, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μιας 83χρονης, την οποία συνεχίζουν να καλούν για τα χρέη της παρά τα έκτακτα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και την απαγόρευση κυκλοφορίας. Να σημειωθεί ότι η ηλικιωμένη γυναίκα ανήκει στις ευπαθείς ομάδες λόγω ηλικίας, ενώ σύμφωνα με την δικηγόρο της έχει και καρδιολογικά προβλήματα.

Η δικηγόρος ήρθε σε επαφή με το γραφείο και εξήγησε ότι η ηλικιωμένη δεν είναι εξοικειωμένη με τις νέες τεχνολογίες και δεν μπορεί να κάνει κάποιον νέο διακανονισμό μέσω Skype. Το συγκεκριμένο γραφείο είναι δικηγορικό και όπως ενημέρωσε έχει αναλάβει τα δάνεια συγκεκριμένης τράπεζας. Στην νομική εκπρόσωπο της ηλικιωμένης εξήγησαν ότι οι τράπεζες λειτουργούν κανονικά και πω τα μέτρα αφορούν πολίτες που οι δουλειές ή επιχειρήσεις τους έχουν πληγεί  από την πανδημία.

Αναστολή λειτουργίας

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης είχε ανακοινώσει την απόφαση αναστολής λειτουργίας όλων των εισπρακτικών εταιρειών, μετά από καταγγελίες πολιτών ότι καθημερινά  δέχονταν τηλεφωνήματα. Μιλώντας σε εκπομπή του Blue Sky, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε πει: «Κλείνουμε τις εισπρακτικές εταιρείες για όσο διαρκεί η κρίση. Δεν νοείται η οποιαδήποτε όχληση για πληρωμή χρέους. Αφού η οικονομία σταμάτησε αυτές οι εβδομάδες είναι ως μη γενόμενες».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό