22.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός Γαλλία: Η 16χρονη Ζουλί το νεότερο θύμα στη χώρα []

Ειδήσεις Ελλάδα

Κορονοϊός Γαλλία: Συγκλονισμένη είναι η Γαλλία με τον θάνατο μιας 16χρονης κοπέλας.

Κορονοϊός Γαλλία: Πρόκειται για ένα από τα νεαρότερα θύματα του φονικού ιού στην Ευρώπη. Ο λόγος για τη νεαρή Ζουλί Α., 16 ετών, η οποία εμφάνισε αναπνευστικά προβλήματα και τελικά κατέληξε σε ένα νοσοκομείο του Παρισιού την Τετάρτη. Πριν από μία εβδομάδα είχε απλώς εμφανίσει ένα «μικρό βήχα», όπως αναφέρει η Daily Mail.

«Πρέπει να σταματήσουμε να νομίζουμε ότι ο ιός επηρεάζει μόνο τους ηλικιωμένους», ανέφερε συντετριμμένη η αδερφή της, Μανόν. «Κανένας δεν είναι ανίκητος απέναντι σε αυτόν τον μεταλλαγμένο ιό. Η Ζουλί είχε μόλις λίγο βήχα την προηγούμενη εβδομάδα. Αυξήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο με βλέννα και τη Δευτέρα επισκεφθήκαμε γιατρό. Εκεί, διαγνώστηκε με αναπνευστική δυσχέρεια. Δεν είχε ιδιαίτερες ασθένειες πριν από αυτό».

Η Μανόν μίλησε σε παριζιάνικη εφημερίδα και έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία της αδελφής της, επειδή ήθελε να προειδοποιήσει τον κόσμο για τον κίνδυνο του κορονοϊού στους νέους. Η Ζουλί καταγόταν από το Λονγκζιμό, που βρίσκεται νότια του Παρισιού, όπου έμενε μαζί με την οικογένειά της και ήταν μαθήτρια Λυκείου. «Οι πνεύμονές της κατέρρευσαν. Οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν, αλλά ήταν αδύνατο να την επαναφέρουν», είπε η αδελφή της.

Η ίδια έφτασε με τη μητέρα της στο νοσοκομείο, μετά τον θάνατο της Ζουλί. «Ήταν βίαιο. Είχαμε χρόνο να τη δούμε, αλλά γρήγορα έπρεπε να σκεφτούμε το μέλλον», συμπλήρωσε. Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα, στην οποία επιτρέπεται να παρευρεθούν το πολύ δέκα άτομα. Η Ζουλί ήταν, σύμφωνα με την αδελφή της και μια φίλη της, «ένα λαμπρό, ευγενικό, κοινωνικό και πολύ αγαπητό κορίτσι, που του άρεσε να χορεύει, να τραγουδά και να κάνει τους άλλους να γελούν, ενώ όλοι στο σχολείο της την αγαπούσαν».

Διαβάστε σχετικά: 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό