19.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός Βρετανία: Φτάνουν τα 20.000 κρούσματα – Αύξηση σε νεκρούς

Ειδήσεις Ελλάδα

Κορονοϊός Βρετανία: Στα 1.288 ανέρχονται τα συνολικά θύματα από τον ιό που έχει εξελιχθεί σε πανδημία. Επιβραδύνθηκε ο ρυθμός αύξησης των νεκρών.

Κορονοϊός Βρετανία: 209 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας το συνολικό απολογισμό στα 1.228 θύματα. Όπως μεταδίδει η Daily Mail, το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας ανακοίνωσε ακόμα ότι ως τώρα έχουν επιβεβαιωθεί 19.522 κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Ενθαρρυντικό, εάν μπορεί να το πει κάποιος, είναι το στοιχείο ότι την προηγούμενη ημέρα είχαν ανακοινωθεί 260 θάνατοι, το οποίο μπορεί να αποτελεί ένδειξη σταθεροποίησης της κατάστασης.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι 759 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, αφού νόσησαν από τον νέο κορονοϊό,  μια αύξηση 181 θανάτων σε διάστημα 24 ωρών. Πρόκειται για μια εξέλιξη που προμηνύει πως έρχονται δύσκολες ημέρες στην Βρετανία, κάτι που παραδέχθηκε και ο ιατρικός διευθυντής του Εθνικού Συστήματος Υγείας, Στίβεν Πάουις, ο οποίος θεωρεί επιτυχία εάν υπάρξουν λιγότεροι από 20.000 θανάτους. Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ντάουνινγκ Στριτ ο ιατρικός διευθυντής τόνισε πως οι μονάδες εντατικής θεραπείας δεν είναι ακόμη πλήρεις στο Λονδίνο.

Από εκεί και πέρα, ανέφερε πως οι υπηρεσίες υγείας προετοιμάζουν αίθουσες χειρουργείων και χώρους ανάνηψης προκειμένου να νοσηλευτούν εκεί οι ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Σε σχετική ερώτηση για το εάν το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα ακολουθήσει την ίδια πορεία με χώρες όπως η Ιταλία, απάντησε: «Αν μπορούμε να κρατήσουμε τους θανάτους κάτω από τις 20.000, θα τα έχουμε πάει πολύ καλά σ’ αυτήν την επιδημία».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό