28.7 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Κορονοϊός Βρετανία: Στους 759 οι νεκροί από τον κορονοϊό – αύξηση 31% σε μία ημέρα []

Ειδήσεις Ελλάδα

Κορονοϊός Βρετανία: Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι 759 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, αφού νόσησαν από τον νέο κορονοϊό, έως χθες στις 19.00 ώρα Ελλάδας, μια αύξηση 181 θανάτων σε διάστημα 24 ωρών.

Κορονοϊός Βρετανία: Ο απολογισμός των νεκρών, που είναι αυξημένος κατά 31%, είναι ο έβδομος υψηλότερος παγκοσμίως μετά την Ιταλία, την Ισπανία, την Κίνα, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. Στην Αγγλία, οι ασθενείς είναι ηλικίας μεταξύ 29 και 98 ετών και όλοι τους, εκτός από 4 ασθενείς, ηλικίας 82-91 ετών, αντιμετωπίζουν υποκείμενα νοσήματα, αναφέρουν αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 14.579 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με τον ιό στη Βρετανία.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ βγήκαν θετικοί στον ιό, έχοντας εμφανίσει ελαφρά συμπτώματα. Και οι δύο έχουν τεθεί σε απομόνωση και εργάζονται από το σπίτι.

Over the last 24 hours I have developed mild symptoms and tested positive for coronavirus.

I am now self-isolating, but I will continue to lead the government’s response via -conference as we fight this virus.

Together we will beat this. #StayHomeSaveLives pic.twitter.com/9Te6aFP0Ri

— Boris Johnson #StayHomeSaveLives (@BorisJohnson) March 27, 2020

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ντάουνινγκ Στριτ, ο Μπόρις Τζόνσον εμφάνισε ήπια συμπτώματα χθες και σύμφωνα με ιατρική καθοδήγηση απομονώθηκε στην οικία του.

Μάλιστα, ο βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ο ίδιος τις ειδήσεις στο Twitter την Παρασκευή το πρωί: «Τις τελευταίες 24 ώρες έχω αναπτύξει ήπια συμπτώματα και έχω διαγνωστεί θετικός για κορονοϊό. Είμαι τώρα αυτοαπομονωμένος, αλλά θα συνεχίσω να ηγούμαι της κυβερνητικής προσπάθειας μέσω βίντεο-διάσκεψης καθώς καταπολεμούμε αυτόν τον ιό. Μαζί θα το πατάξουμε κι αυτό. #Μένουμε σπίτι. Σώζουμε ζωές».

Το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας άρχισε να εμφανίζει ύποπτα συμπτώματα, υπεβλήθη σε τεστ για τον κορονοϊό, το οποίο βγήκε θετικό. Όπως έγινε γνωστό, θα εργάζεται πλέον υπό καθεστώς απομόνωσης στο σπίτι του.

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Μαρτίου είχε διαγνωσθεί θετική στον κορονοϊό και η υφυπουργός Υγείας, Ναντίν Ντόρις. Όπως ανέφερε η ίδια, έλαβε «όλες τις προφυλάξεις που συνιστώνται» αφού ενημερώθηκε για τη θετική διάγνωση. Εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας «άρχισαν λεπτομερή καταγραφή των επαφών» της, ενώ το υπουργείο Υγείας και το γραφείο της στο κοινοβούλιο – είναι βουλευτής των Συντηρητικών – «ακολουθούν αυστηρά τις συμβουλές τους», τόνισε η υφυπουργός με ανακοίνωση που υπογράφεται από την ίδια και δημοσιοποιήθηκε μέσω των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας. 

O επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς δεν έχει εκδηλώσει συμπτώματα του Co-19 και δεν έχει υποβληθεί σε εξετάσεις για τον νέο κορονοϊό, είπε ο ίδιος σήμερα, αφού ανακοινώθηκε ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον διαγνώστηκε με τη νόσο.

Ο Βάλανς, ο οποίος ανήκει στον πυρήνα της ομάδας που έχει συγκροτήσει η κυβέρνηση και διαχειρίζεται την κρίση, εμφανιζόταν με τον Τζόνσον στις συνεντεύξεις Τύπου που παραχωρούνταν στην Ντάουνινγκ Στριτ. Οι δυο τους είχαν θεαθεί τελευταία φορά μαζί την Τετάρτη το βράδυ, ενώ στεκόταν ο ένας σε απόσταση από τον άλλο.

«Δεν έχω εμφανίσει συμπτώματα του #COVID19, επομένως δεν έχω κάνει το τεστ. Θα συνεχίσω να ακολουθώ τις οδηγίες, που περιλαμβάνουν την κοινωνική αποστασιοποίηση και το πλύσιμο των χεριών», έγραψε ο Βάλανς στο Twitter.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό