24 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Κορονοϊός Αστυνομία: Οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ για να μην πέσεις θύμα επιτηδείων

Ειδήσεις Ελλάδα

Κορονοϊός Αστυνομία: Την προσοχή των πολιτών εφιστά η ΕΛ.ΑΣ, καθώς κάποιοι επιχειρούν να τους παγιδεύσουν, εκμεταλλευόμενοι τη δύσκολη συγκυρία.

Κορονοϊός Αστυνομία: Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι πολίτες και να μην πείθονται από επιτήδειους, οι οποίοι επιχειρούν με διάφορα τεχνάσματα να τους αποσπάσουν χρήματα, τονίζει το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του, κάνει έκκληση στους πολίτες να μην πείθονται από άτομα που εμφανίζονται ως υπάλληλοι δήμων για τη διενέργεια απολυμάνσεων. Παράλληλα, αναφέρει ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε απατηλά SMS, που υπόσχονται δώρα από εμπορικά καταστήματα με σκοπό είτε να τους υφαρπάξουν τα προσωπικά στοιχεία τους και να τα χρησιμοποιήσουν σε εγκληματικές πράξεις είτε να τους αποσπάσουν χρήματα ή να απαντήσουν στα SMS και να χρεωθεί υπέρογκα ο λογαριασμός τους.

Επιπλέον, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ εφιστά την προσοχή των πολιτών, ειδικά των ηλικιωμένων και των συγγενών τους για τα εξής:

Να μη δέχονται, σε καμία περίπτωση, από άγνωστα άτομα να τους οδηγήσουν σε πιστωτικό κατάστημα για ανάληψη χρηματικού ποσού.
Να μην πείθονται εύκολα από άτομα, τα οποία εμφανίζονται ως υπάλληλοι δημόσιας υπηρεσίας, για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος.
Να μην πείθονται εύκολα από άτομα που τους πλησιάζουν ως γνωστοί φιλικών ή συγγενικών προσώπων τους και τους ζητούν χρήματα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως σημειώνει η ΕΛΑΣ, οι πολίτες πρέπει να είναι επιφυλακτικοί, να μην εμπιστεύονται άγνωστα άτομα και εάν αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό παρακαλούνται να ενημερώνουν αμέσως την αστυνομία, στο «100».

Σύλληψη 26χρονου με την κατηγορία της διασποράς κορονοϊού

Αναστάτωση επικράτησε το βράδυ της Κυριακής όταν αστυνομικοί εντόπισαν έναν 26χρονο να σπάει καθρέφτες αυτοκινήτων στη Βούλα. Οι αστυνομικοί σταμάτησαν και επιχείρησαν να τον συλλάβουν. Ωστόσο, ο νεαρός άρχισε να ουρλιάζει και να φτύνει τους αστυνομικούς λέγοντας πως γύρισε από την Αγγλία και έχει κορονοϊό.

Ο νεαρός οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, όπου διαπιστώθηκε ότι πράγματι είχε γυρίσει από την Αγγλία και ότι είχε παραβιάσει την 14ημερη καραντίνα που προβλέπεται για όσους γυρίζουν από χώρες του εξωτερικού. Μάλιστα, μέσα στο Τμήμα ο 26χρονος συνέχισε να φτύνει ξανά προς τα πρόσωπα των αστυνομικών. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση φθορών σε αυτοκίνητα αλλά και διασπορά του κορονοϊού. Αξίζει να σημειωθεί πως από τη συμπεριφορά του νεαρού, τουλάχιστον 14 αστυνομικοί μπήκαν σε καραντίνα μέχρι να διαπιστωθεί αν έχει κολλήσει τον κορονοϊό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό