22.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κοντινά νησιά στην Αττική που δεν χρειάζεται αυτοκίνητο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ιδανικές προτάσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Τα κοντινά στην Αττική νησιά είναι ιδανικά για εξορμήσεις χωρίς αυτοκίνητο.

Παίρνεις το πλοίο ή το δελφίνι και βρίσκεσαι για ένα σαββατοκύριακο σε γραφικές παραλίες και οικισμούς που θα περάσεις σίγουρα καλά στο πρώτο μετά co τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Σπέτσες

Οι Σπέτσες είναι το νησί που δεν χρειάζεται αυτοκίνητο για να πας αλλά δεν επιτρέπεται κιόλας. Θα φτάσεις εκεί σε μόλις 2,5 ώρες από το λιμάνι του Πειραιά με το πλοίο. Μπορείς εναλλακτικά να πας από το Πόρτο Χέλι. Θα πας μέσω της Εθνικής Αθηνών-Κορίνθου ακολουθώντας τη διαδρομή προς Επίδαυρο-Πόρτο Χέλι με προορισμό την Κόστα στο Πόρτο Χέλι. Από εκεί θα περάσεις πολύ εύκολα στις Σπέτσες με φέρυ-μπόουτ, καΐκι ή θαλάσσιο ταξί. Η απόσταση είναι περίπου 15 λεπτά.

Μην παραλείψεις να κάνεις βόλτα στο Παλιό Λιμάνι, ανάμεσα στα παραδοσιακά καρνάγια και μια επίσκεψη στο Αρχοντικό της Μπουμπουλίνας το οποίο λειτουργεί ως μουσείο.

Τριζόνια

Αν δεν έχεις πάει σε αυτό τον άγνωστο παράδεισο κοντά στην Αττική πρέπει να το κάνεις. Για να πας στο νησί Τριζόνια θα κάνεις μια απόσταση 250 χιλιομέτρων από την Αθήνα τα οποία αξίζουν τον κόπο. Από εκεί και πέρα ξέχνα το αυτοκίνητο, αν δεν το έχεις ήδη κάνει φτάνοντας με ΚΤΕΛ στην Ναύπακτο. Όταν φτάσεις στο λιμάνι των Χανίων θα πάρεις το καραβάκι προς το νησί, ταξιδάκι το οποίο δεν διαρκεί πάνω από 10 λεπτά. Από εκεί και έπειτα σε περιμένει ένα τριήμερο σε έναν καταπράσινο παράδεισο.

Για το μπάνιο σου έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε τρεις παραλίες. Η πιο μεγάλη και χαρακτηριστικλη με την κόκκινη αμμουδιά βρίσκεται στην θέση Πούντα δηλαδή στα δύο χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το λιμάνι.

Οι δύο άλλες παραλίες είναι πιο μικρές και ονομάζονται Άσπρα Χαλίκια και Καψάλες.

Ύδρα

Η Ύδρα είναι ό,τι πρέπει για απόδραση χωρίς το αυτοκίνητό σου. Θα αφήσεις το αυτοκίνητό σου στο λιμάνι του Πειραιά. Από εκεί σε περίπου μιάμιση ώρα θα είσαι εκεί να απολαύσεις το γραφικό αυτό νησί. Το μόνο μεταφορικό μέσο είναι τα γαϊδουράκια, τα ποδήλατα και τα άλογα. Με τα θαλάσσια ταξί, μπορείς να προσεγγίσεις πανέμορφες παραλίες και να απολαύσεις το μπάνιο σου, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό